Nekadašnji Lukin trener: Ja sam bio taj koji je Modrića ostavio u Dinamu

Foto: fah

Uoči finala Lige prvaka, u kojemu u subotu igraju Real Madrid – Borussia (D), o Luki Modriću govorio je Miroslav Stipić. Pod njim je Luka Modrić osvojio svoj prvi službeni trofej s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zvijezda te momčadi bio je Hrvoje Ćale, uz njega kapetan Hotko, također inteligentan vezni igrač, kao i spomenuti Miroslav Šarić. Modrić mi je igrao lijevoga veznoga, klasičnu desetku. Volim igrače koji znaju igrati, a Modrićeva nogometna inteligencija bila je čudesna! On je bio kržljav, malen, sitan, ali njegovu ideju u igri, njegovo razmišljanje – to je morao svatko primijetiti”, rekao je za Večernji list.

“Tada su mi direktor mladih selekcija u HNS-u Martin Novoselac i izbornik kadetske reprezentacije Ivan Gudelj rekli za Modrića da “takvoga igrača još nisu vidjeli”. Ivan je do tada malo sumnjao u Luku; kada smo ranije razgovarali o Luki, kazao mi je kako poznaje dječaka iz selekcije dalmatinske regije te kako nije prošao u Hajduku, ali kada ga je vidio na djelu na tom turniru u Rovinju, Gudeljeva percepcija Luke naglavačke se okrenula! Inače, oko Modrića se u to vrijeme nije stvarala velika priča, nije imao velik publicitet.

> Modrić uoči finala Lige prvaka: Sve radim uobičajeno, treba biti oprezan u toj utakmici

Bio je skroman i samozatajan, ni njegov otac Stipe nikada nije ništa posebno tražio za svoga sina. Sjećam se samo jednoga razgovora s njim u kojemu me je zamolio da, ako je u mojoj moći, pomognem da se Luka vrati u reprezentaciju. Što se ubrzo i dogodilo, zato što je to Luka i zaslužio. Nakon spomenutoga turnira u Rovinju izbornik Gudelj priključio me u stožer kadetske reprezentacije, a Luku smo te zime pozvali u kamp u Poreču”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada se Luka Modrić prvi put pojavio u Maksimiru, s 15 godina, bio sam trener kadeta, šef škole nogometa bio je Hrvoje Braović, a glavni direktor Velimir Zajec. Zdravko Mamić nije u to vrijeme bio u Dinamu, nego je bio vlasnik menadžerske agencije, i tada mi je kazao kako u Dinamo dolazi “neki Modrić iz Zadra” te da ga pogledam i procijenim je li dovoljno dobar za njegovu agenciju. Nakon 7-8 dana treninga nisam imao dvojbi: procijenio sam da bi Modrić svakako trebao ostati u Dinamu te sam to prenio šefu škole. Tako sam ja bio taj koji je Modrića ostavio u Dinamu!”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.