Talijani se već pripremaju za Euro: Reprezentativci se neće cijepiti AstraZenecom

Split, 12.6.2015. - Kvalifiikacijska utakmica za odlazak na EP u nogometu izmeðu Hrvatske i Italije. foto HINA / Mario STRMOTIÆ / mm

Reprezentacija Italije počinje lagano s pripremama za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo, na kojem će nastupiti ovog ljeta i hrvatska nogometna reprezentacija. Spomenimo tek da se Europsko prvenstvo trebalo igrati prošlog ljeta, no zbog pandemije koronavirusa je odgođeno, na kraju je odlučeno da se igra ove godine, iako situacija nije ništa bolja, naprotiv. Prvenstvo Europe ove godine igrat će se od 11. lipnja do 11. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija se bez većih problema plasirala na Euro te će, sudeći prema rezultatima u kvalifikacijama, biti jedan od favorita turnira. Izbornik Roberto Mancini pomno prati svoje reprezentativce i sigurno je da će imati težak posao kada bude morao objaviti konačan popis igrača koji će sudjelovati na Europskom prvenstvu. Naime, Mancini će najprije pozvati 35 nogometaša, koji će proći pripremni dio, a onda će skratiti popis te donijeti odluku o igračima kojima će dati priliku zaigrati na Euru.

Prema pisanju La Gazzette dello Sport Mancini je već napravio popis na kojem se nalazi 35 nogometaša Italije. Napravio je to kako bi njegova ekipa krenula s cijepljenjem. Plan je da od ponedjeljka svi ovi igrači prođu prvi dio cijepljenja pred Europsko prvenstvo kako ne bi morali razmišljati da li će se netko zaraziti koronavirusom, makar je bilo primjera da su se i oni cijepljeni zarazili virusom koji hara svijetom i ove godine.

Većina ostatka članova talijanske reprezentacije već je cijepljena, sad je red došao na nogometaše. UEFA neće biti toliko zahtjevna te neće inzistirati da se svi igrači moraju cijepiti, no Talijani očito ne žele riskirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi Gazzetta neće se cijepiti AstraZenecom, navodno zato što se doze primaju u razmaku od najmanje šest tjedana i očekuje se da će se koristiti cjepivo Moderna jer se dvije doze mogu primiti u razmaku od tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.