Tužna priča Jelene Dokić: Otac je zlostavljao i tvrdio da su joj ‘Hrvati i Vatikan isprali mozak’

Foto: Instagram

Prije nekoliko dana objavili smo priču Jelene Dokić, koja se nakon teniske karijere suočila s brojnim zdravstvenim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potresna ispovijest nekad uspješne tenisačice: Priča koja će sve naučiti da ne trebaju unaprijed osuđivati

“Nisam vidjela svijetlo na kraju tunela. Trebalo mi je puno vremena, ali i mnogo napornog rada, strpljenja i psihičke snage. Bilo je tu puno suza, teških trenutaka i užasnih dana, ali sam prebrodila to”, kaže ona.

“A onima koji osuđuju druge zbog težine i izgleda, mogu samo poručiti – molim vas, nemojte to raditi. Ne znate kroz što ta osoba prolazi, ne znate kakve su tu sve bitke, zdravstvene ili životne. Umjesto da ih osuđujete, pomozite im, i podržite ih”, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena je rođena u Osijeku (12. travnja 1983.) gdje joj je živjela i obitelj, ali njezin otac Damir, zadojen velikosrpskom ideologijom, prije početka rata preselio je obitelj – Jelenu, njezina mlađeg brata Savu i suprugu Ljiljanu – najprije u Srbiju (Sombor), a potom, 1994., u Australiju, piše vecernji.hr

Njezin otac Damir u jednom je razgovoru priznao da je bio “boksač, taksist i ratni veteran, da se borio u srpskoj vojsci protiv Hrvata…” , pa unatoč tome, kći mu je sreću u ljubavi našla kod Hrvata – Tina Bikića.

“Hrvati i Vatikan isprali su mozak mojoj kćeri. A vi ste nacisti koji su dopustili bombardiranje Jugoslavije”, jednom prilikom vikao je na policajce u Birminghamu 2009., nakon što su ga lišili slobode zbog vožnje u pijanom stanju. To je bilo nakon što je njegova kći srbijanski državljanstvo zamijenila australskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenu je i fizički zlostavljao, u jednom je intervjuu rekla kako ima sreće da je danas uopće tu.

Otac je njezina dečka Tina optuživao je da mu je ukrao novac, iako je istina bila obrnuta, a i Jelena mu je davala velik dio zarade kako bi je pustio na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.