Izgleda li i vaš automobil danas kao da je zaprljan blatom? Evo zašto je tako i koliko će trajati!

Foto: Thinkstock

Vrijeme u prvoj polovici tjedna obilježit će pojava koja nas prati već nekoliko dana – prljava kiša puna saharskog pijeska. U drugom dijelu tjedna stiže nam proljepšanje, a i pijesak i prašina bi nam napokon trebali nestati s neba, javlja Drava.info.

Automobili (i druge površine) u ponedjeljak su ponovno osvanuli žuti i prljavi. Neumorni visinski vjetrovi koje tjera afričko-mediteranska ciklona i dalje nam donose pijesak iz pustinja Libije.

A takva bi kiša mogla padati i danas i sutra, pa ako ste već oprali automobile, vjerojatno ćete morati opet.

Ostatak ponedjeljka bit će većinom oblačan. Tu i tamo moguća je slaba kiša, a poslijepodne se ponegdje mogu razviti i lokalni pljuskovi uz koje se može začuti i grmljavina. No, bit će to vrlo lokalne pojave. Vjetar slab, najviša dnevna temperatura oko 20 do 22 stupnja.

Utorak će i dalje biti oblačan. Povremeno još može biti kiše, poslijepodne i pljuskova, možda i s grmljavinom, iako bi jače nestabilnosti trebale prolaziti južnije od nas. Puhat će umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura oko 13, najviša dnevna oko 18 do 20 stupnjeva.

Foto: University of Athens / SKIRON

Od srijede će se vrijeme malo proljepšati. Ujutro još tu i tamo može biti malo kiše, kasnije barem djelomično sunčano. I dalje će puhati sjeverac, točnije sjeveroistočnjak. I dalje će biti toplo: ujutro oko 12 do 13, poslijepodne oko 20 ili malo više stupnjeva.

Četvrtak i petak bit će vjerojatno sunčani, stabilni i topli. Slično vrijeme sprema nam se i za vikend, dakle čini se da će biti lijepo i sasvim pogodno za boravak na otvorenom. Pritom bi subota mogla biti malo toplija od nedjelje. Početkom idućeg tjedna ponovno su mogući pljuskovi.

Izvor: narod.hr/drava.info