Šubarice ili Ruske kape: Omiljeni zalogaj ljubitelja kokosa i čokolade

Foto: Slatkisvijet.com

Šubarice, poznate i pod nazivom Ruske kape omiljeni su zalogaj svih koji vole kremaste kolačiće s kokosom i čokoladom, a donosi ga Slatki svijet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit

8 jaja
250 g šećera
6 žlica mlake vode
5 žlica ulja
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema

500 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
200 g šećera
2 vanilin šećera
250 g margarina

Čokoladna glazura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice ulja
2 žlice mlijeka
2 žlice šećera u prahu

Priprema

Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati pa dodajte žutanjke. Postupno dodajte šećer, a zatim vodu i ulje. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao u prahu pa sve lagano izmiksajte, na namajnoj brzini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvitnu smjesu izlijte u veći lim za pečenje (30×40 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 12-15 minuta na 180 °C.

Za pripremu kreme prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kuhanu kremu premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi. U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature pa sve još jednom dobro izmiksajte.

Ohlađeni biskvit izrezujte okruglim kalupom ili manjom čašom. Svaki mini biskvit prerežite uzduženo na pola, premažite kremom i lijepite zajedno. Vanjski rub šubarica također premažite tankim slojem kreme, a zatim ih uvaljajte u kokos. Površinu i dno šubarica ne trebate premazivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada završite s punjenjem i valjajnjem u kokos, šubarice još prelijte s malo čokoladne glazure. Glazuru pripremite tako da čokoladu i sve ostale sastojke otopite na laganoj vatri ili pari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.