30. ožujka 1995. Vran planina (BiH) – smrt pet vojnika iz elitne postrojbe AT Lučko

Foto: Thinkstock

Petorica vojnika pripadnika elitne antiterorističke postrojbe Lučko izgubili su svoje živote na Vran planini na današnji dan 1995. Oni su bili u pratnji legendarnog generala Janka Bobetka koji se vraćao s pregovora u Travniku sa zapovjednicima Armije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog poslijepodneva na Vranu je zavladala velika snježna mećava u kojoj su petorica bojovnika tragično izgubili život ostavši zameteni u snijegu jer pomoć nije mogla doći do njih.

Imena ovih prekaljenih junaka i pobjednika mnogih bitaka Domovinskog rata su:

Ivica Begić (1962., Posušje)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Jakovljević (1968., Novska)

Robert Krizmanić (1970., Ljubljana)

Krešo Supina (1970., Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Zbiljski (1968., Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.