Češki predsjednik Zeman razmišlja o tome da stavi veto na uvođenje ‘istospolnog braka’

Foto: Miloslav Hamřík / wikimedia commons

Češki predsjednik Miloš Zeman razmišlja tome treba li staviti veto na Zakon o istospolnim brakovima, a kojim brak više ne bi bio zajednica isključivo jednog muškarca i jedne žene.

Predsjednik Zeman je o Zakonu o istospolnim brakovima raspravljao na sastanku s češkim kardinalom Dominikom Dukom nakon koje je kazao kako “Homoseksualci nisu u mogućnosti imati djecu, stoga ne mogu osnovati obitelj”, prenosi Idnes.cz.

Zeman je također spomenuo kako razmišlja o državnom odlikovanju uglednog katoličkog svećenika Petra Piťha, koji je stavio Istanbulsku konvenciju fokus javnosti upozorivši na opasnosti od rodne ideologije koja se nalazi u tom dokumentu. Piťha je inače bio ministar obrazovanja u vladi Vaclava Klausa, autor je brojnih knjiga iz područja obrazovanja te je pokretač matematičke lingvistike u Češkoj, te su njegovu hrabrost pohvalili i češki predsjednik i češki kardinal.

>Bugarski ustavni sud odbacio Istanbulsku konvenciju: zašto vlast u Hrvatskoj nije reagirala na upozorenja o neustavnosti?

>UiO: Interpretativna izjava nema pravnu težinu i podcjenjuje hrvatske građane u ime “Republike Hrvatske”

Mnogi su očekivali kako će na listopadskim izborima u 2018. konzervativci izgubiti većinu, ali su je ipak zadržali. Zanimljivo je i to da su oko Istanbulske konvencije nesigurni i nezavisni i zastupnici Građanskih demokrata.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/idnes.cz