Dubrovnik: sastanak o navodnjavanju i plovnosti Neretve

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas se sastao s predstavnicima Hrvatskih voda na čelu s direktorom Vodnog područja Split Mirkom Duhovićem, a razgovaralo se o pilot-projektu navodnjavanja doline Donje Neretve (NAPNAV) i plovnosti te rijeke.

Tema razgovora bile su mogućnosti izgradnje prevodnice za brodove, bitne za bržu realizaciju projekta, kao i ostvarivanja strateških razvojnih dokumenata gradova doline Neretve i županije.

Razgovaralo se i o mogućnostima financiranja projekata vodoopskrbe na području Županije iz strukturnih fondova EU, mogućnostima financiranja projekata odvodnje na području Županije, a dogovorena je suradnja i konzultacije u pogledu prijavljivanja projekata komunalnih poduzeća na natječaje, priopćila je Dubrovačko-neretvanska županija.

Na upit o projektu Gornji Horizonti, Duhović je izvijestio da članovi hrvatskog povjerenstva za procjenu prekograničnog utjecaja na okoliš projekta HE “Dabar” nemaju novih informacija o realizaciji ovog projekta, kao niti povratnih informacija u vezi s primjedbama koje su dali na projekt.

Županija će i dalje, kako od strane povjerenstva, tako i od nadležnih ministarstava tražiti detaljno izvješćivanje o projektnim radnjama u BiH koje mogu imati utjecaj na okoliš i gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije, naglasio je župan Dobroslavić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: wikipedia