22. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

U hrvatskom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici, 5. listopada 2014. godine, održano je 22. vojno-redarstveno hodočašće, u kojem su sudjelovali pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, braniteljskih i veteranskih te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, povijesnih postrojbi, Vojnodiplomatskog zbora, kao i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodočašću je prisustvovao i izaslanik Predsjednika RH načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić i zamjenica ministra obrane RH Višnja Tafra.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi na otvorenom, blaženog kardinala Alojzija Stepinca, predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Želimir Puljić, a prije početka mise, prisutne je pozdravio domaćin Vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac. Na početku svoje propovijedi msgr. Puljić rekao je kako se danas nalazi u društvu osobitih hodočasnika kojima se želi pridružiti i zajedno s njima zahvaliti dragoj Gospi „za sve što je učinila za naš narod tijekom brojnih stoljeća, posebice u danima Domovinskog rata, kada smo kao narod proživljavali pravu kalvariju.“ „Vjerujući u Gospin moćni zagovor, nismo se predavali ni gubili nadu, okupljali smo se u crkvama i skloništima… molili, nadali se, vjerovali u mir i pravdu“, istaknuo je msgr. Puljić. U svojoj propovijedi prisjetio se i Svetog oca, pape Ivana Pavla II, koji je bio uz Hrvatsku u najtežim trenucima i pozivao cijeli svijet da moli za hrvatski narod. Nakon mise i objeda hodočasnici su se zaputili na Križni put.

Organizator hodočašća je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, a hodoćašću su se priključili i drugi crkveni predstavnici iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.