Za Božić počinje emitiranje Laudato TV – obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima

Ovoga Božića, u petak 25. prosinca u Hrvatskoj započinje s emitiranjem Laudato televizija (LTV) – obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laudato televizija naglasak stavlja na vrijednost obitelji. Želi osnažiti duhovne, moralne, nacionalne i obiteljske vrednote roditelja, djece i mladih.

Novinska konferencija o početku emitiranja LTV-a održava se u ponedjeljak 21. prosinca u hotelu Westin, dvorana Ouverture (17. kat hotela) u 12,00 sati.

Na konferenciji će direktorica LTV-a, mr. oec. Ksenija Abramović i urednici pojedinih emisija predstaviti sadržaj programa, način emitiranja, motive i cilj pokretanja LTV-a, koju se u javnosti neformalno naziva i prvom katoličkom televizijom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska kao zemlja velike katoličke tradicije, bogate vjerske i kulturne baštine ovime dobiva medij u kojem će se predstaviti redovitost poslanja Crkve u susretu s potrebama suvremenog svijeta.

LTV naglasak stavlja na vrijednost obitelji. Želi osnažiti duhovne, moralne, nacionalne i obiteljske vrednote roditelja, djece i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na portalu Laudato.tv , koji je u rujnu obilježio četiri godine rada, može se pogledati niz video priloga, a jedan od njih je prilog o Simoni Ištvanović, nekada poznatoj kao Simona Gotovac, koja je za Laudato TV otkrila svoje svjedočanstvo o božjem milosrđu koje mijenja život iz temelja. Simonu Ištvanović mediji su nekada pratili iz afere u aferu, ali je u novi život krenula prije više od tri godine. U Bogu i molitvi našla je utjehu i spas nakon nevolja u koje je utonula. Kako se navodi u prilogu, kada više gotovo nije bilo zla kojega nije okusila, bivši muž Ante rekao joj je da postoji netko tko joj može dati novi život. “Kad sam to čula od Ante rekla sam – Pa kako Isus, zar je on živ? Onaj kojeg gledam na filmu kad je Božić? Bilo mi je to neobično, nadnaravno i rekla sam Anti da me vodi tom Isusu, želim ga vidjeti, želim da me oslobodi…”

Simona je upoznala fra Zvjezdana Linića i iskusila Božje milosrđe i oprost. Za Laudato.tv ispričala je kako je među pravednim ovčicama u Crkvi vidjela nevjeru, osuđivanje i ogovoranje, ali je zaključila: “Tko sam ja da im sudim kada ja iza sebe imam svoju prošlost, koju je Božje milosrđe izbrisalo? Prvo treba gledati u sebe, a zatim oko sebe”, rekla je između ostalog u prilogu Simona Ištvanović.

Program Laudato TV-a usmjeren je prema svim ljudima dobre volje koji imaju pozitivan stav prema svijetu. Djelovanje LTV-a želi biti u službi istinitoga, lijepoga i dobroga, jer od tih općeljudskih vrijednosti svi ljudi imaju koristi. Polazeći od ljubavi prema Bogu, čovjeku, Crkvi i domovini, LTV želi doprinositi izgradnji zajedništva i solidarnosti u hrvatskom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[FB]

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.