Antunovski hod za mlade u Zagrebu: Danas privremena obustava prometa zbog procesije

antunovski hod
Foto: Snimka zaslona

U dijelovima Zagreba i Sesveta privremeno će se u subotu, 5. lipnja 2021., obustaviti promet. Hodu se možete pridružiti i Vi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Mladi, pridružite se u subotu 3. Antunovskom hodu ulicama Zagreba

S početkom u 15 sati na dionici od crkve svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do crkve svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu održat će se vjerska procesija „Antunovski hod za mlade“ u organizaciji župe svetog Antuna Padovanskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme održavanja procesije 5. lipnja 2020. godine od 15 sati do 22 sata vjernici će se kretati na sljedećoj dionici: crkva sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela – Sesvetska –Zagrebačka – Ulica Dubrava (odmor 30 minuta na prostoru ispred crkve u Aveniji Gojka Šuška) – Maksimirska – Vlaška – Trg bana Josipa Jelačića (odmor 30 minuta) – Sveti Duh, crkva sv. Antuna Padovanskog.

Vjernici će se po navedenoj dionici kretati uz stalnu nazočnost policijskih službenika koji će pravovremeno upravljati cestovnim prometom.

“Slijedom toga, molimo građane odnosno sudionike u prometu koji se u navedenom vremenu zateknu u zoni prolaska procesije za razumijevanje i strpljenje te da poštuju sve upute policijskih službenika i redara, radi što bolje protočnosti prometa kao i sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu”, kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Antunovski hod mladih održava se u organizaciji Centra za duhovna zvanja OFMConv. (fra Stjepan Brčina), župe i svetišta Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu i župe i svetišta Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

“Pozivamo sve mlade, i one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom hodočašću koje se održava u znaku molitve, pjesme, slavljenja i svjedočenja na slavu Bogu i na čast Svecu Svega Svijeta – svetom Anti kao izvanredna priprema za svečano slavlje blagdana svetog Antuna 13. lipnja!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.