Božidar Prosenjak predstavio drugo izdanje romana ‘Tesar’ u predvečerje blagdana svetog Josipa

U prostorijama knjižare Kršćanske sadašnjosti, na Kaptolu u Zagrebu, održan je Susret s autorom – Velikogoričaninom Božidarom Prosenjakom, poznatim hrvatskim književnikom za djecu i odrasle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredan povod je bio tiskanje drugog izdanja njegovog romana „Tesar“ , izdavača Kršćanske sadašnjosti, o kojem je nedavno napravljena i vrlo uspješna, istoimena kazališna predstava.

Knjiga “Tesar”, romansirani je životopis svetoga Josipa. U njemu je autor živopisno i uvjerljivo predstavio suvremenom čovjeku Josipov život, susret s Miriam koja mu postaje ženom, dolazak u Nazaret, rođenje Isusovo, bijeg u Egipat i njegov povratak, pa sve do njegove smrti na Isusovim rukama.

Božidar Prosenjak je pred nazočnom publikom odgovarao na pitanja don Antona Šuljića, moderatora susreta, o počecima svog pisanja i o nadahnućima koja su ga dovela do svojih preko četrdeset knjiga za djecu i odrasle kojima je kroz protekla desetljeća osvojio srca svih generacija čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je jedno od najznačajnijih imena u hrvatskoj književnosti svojega naraštaja. Djela su mu uvrštena u školsku lektiru i školske udžbenike. Njegov roman Divlji konj ubraja se u klasike književnosti i doživio je četrnaest izdanja u Hrvatskoj, a zbirka priča Sijač sreće sedam izdanja. Prevođen je na strane jezike.

Njegova knjiga Priča o kravati uvrštena je u International Children’s Digital Library, San Francisco University of Mariland, USA, na hrvatskom, engleskom i japanskom jeziku. Dobitnik je uglednih nagrada za književnost, među kojima su “Ivana Brlić-Mažuranić” i “Grigor Vitez”.

U nakladi Glasa Koncila 2007. objavljen mu je roman Intranet – Put u središte srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji Susret s autorom i promocija drugog izdanja romana „Tesar“ dogodio se u predvečerje blagdana svetog Josipa, zaštitnika hrvatske domovine i osobnog zaštitnika književnika Prosenjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.