(FOTO) Plitvice preplavilo više od 1000 osnovnoškolaca

U srijedu 5. srpnja na blagdan sv. Ćirila i Metodija Plitvice je obojilo preko tisuću djece u majicama crvene, žute, modre i zelene boje. Taj dan dogodio se susret Ljetnih oratorija koje organiziraju salezijanci u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Oko 10.30 autobusi su iskrcali djecu i animatore, živahni program mogao je početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon smještaja i srdačnog veselog pozdrava uz pjesmu i ples, veselo mnoštvo okupilo se u športskoj dvorani Nacionalnog Parka kako bi proslavili euharistiju. Dojmljivo je bilo pobožno sudjelovanje mladeži gdje su u pojedinim trenutcima disali kao jedno. Sv. Misu je koncelebriralo desetak salezijanaca svećenika a predsjedao je povjerenik za mlade don Mihovil Kurkut.

U propovijedi je istaknuto da samo složna braća kuću grade, stoga nema prostora podjelama po nikakvoj osnovi. Braća Ćiril i Metodije s Božjom pomoći učinili su pravo čudu među slavenskim narodima, istaknuo je propovjednik, a prepreka je bilo mnogo. Nas su zadužili našim pismom glagoljicom i omogućili su nam da slavimo našega Gospodina na našem lijepom hrvatskom jeziku. Tu privilegiju smo dugo i ljubomorno čuvali više od tisuću godina.

Po završetku euharistije, nakon ručka kojeg su sa sobom ponijeli započela su športska nadmetanja. Bilo je jako napeto uz prisutnost oduševljene publike koji su zdušno navijali za svoje odabranike. Međutim svako malo s tribina bi započela koja zajednička domoljubna ili slična pjesma. Nakon turnira održana je velika igra koja u kojoj su zauzeli obližnja igrališta i livade. Vojska animatora, velikodušna pomoć domaćih ljudi i institucija uz dobru koordinaciju plitvičkog župnika don Gorana Antunovića omogućila je da ovo iskustvo prođe glatko i skoro “bez ogrebotina”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista možemo Bogu zahvaliti na našoj lijepoj Domovini, našim obiteljima i svakoj blagodati koju nam je omogućio. Ovo je bilo prvo okupljanje svih Ljetnih oratorija, nadamo se da će i slijedeće godine se nastaviti, stoji u priopćenju pastorala mladih HSP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.