Hrvatsko nadzemlje vraća se susretima uživo: U utorak gost predavač prof. fra Ante Vučković

Hrvatsko nadzemlje
Foto: Hrvatsko nadzemlje

Hrvatsko nadzemlje, organizacija mladih katolika iz Splita nakon dvije pandemijske godine online djelovanja napokon se vraća susretima uživo. Inače, Nadzemlje djeluje od ožujka 2010. godine i u Gradu pod Marjanom iz mjeseca u mjesec sve do ožujka 2010. okuplja oko 500 mladih na svojim susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U temama svojih susreta, točnije tribina, Nadzemlje obrađuje i prokazuje razne grijehe, govori o važnosti molitve i povezanosti s Bogom iz koje onda proizlazi dobar odnos s drugim čovjekom.

Također, često govori o obiteljskim i ostalim aktualnim (kulturološkim, sociološkim itd.) temama u hrvatskom društvu. Nastupa kao promicatelj stavova Katoličke Crkve, ali nikada ne promišlja jednoznačno. Dapače, mladi grada Splita prepoznaju Nadzemlje kao mjesto susreta u dijalogu.

Kada govori o temama oko kojih u društvu ne postoji jasan konsenzus ne sagledava temu s jedne strane, već s više njih. Tako se dosad moglo čuti kako na susrete Nadzemlja dolaze kršćani svih denominacija, ali i brojni ateisti koje zanima što Katolička Crkva misli o konkretnoj temi. Nadzemlje drži kako kanonistički govor ‘s visoka’ ne doprinosi navještaju Radosne vijesti stoga progovara mladenački, odnosno humorom u duhu ljubavi prema Bogu, Katoličkoj Crkvi, ali i svakom čovjeku.

“Susret će se održati u utorak, 19. travnja u 20:30 u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Posebnost ovoga susreta jest što se održava u treći utorak, a ne treću srijedu kako je bio običaj svih ovih godina, ali živimo u gradu Splitu u kojem se protiv Hajduk ne može. Stoga smo, zbog derbija koji se u treću srijedu igra na Poljudu, odlučili prebaciti svoj susret za dan prije, odnosno na utorak”, ističu iz Hrvatskog nadzemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema će ovaj mjesec biti „Oprost“, a gost predavač jedan od najpoznatijih splitskih duhovnika prof. dr. sc. fra Ante Vučković. Pjesmom će susret animirati Zbor Mihovil, gospel zbor mladih iz župe sv. Mihovila arkanđela na Kamenu, a za humoristični dio večeri pobrinut će se Hrvatsko nadzemlje.

Članovi Hrvatskoga nadzemlja jako su sretni i uzbuđeni zbog ovog njima jako značajnog događaja. Radi se o povratku pred publiku nakon što dvije godine nisu vidjeli draga lica. Stoga Vas sve pozivaju da u utorak, 19. travnja u 20:30, dođete na ovo zajedničko druženje koje će, kako kažu, biti dobra uvertira za ono što Vas čeka do kraja ove akademske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.