Nadbiskup Puljć u Kistanjama blagoslovio relikvijar sv. Nikole

Nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić blagoslovo je nedjelju, u prisustvu brojnih vjernika, u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama relikvijar s posudom u kojoj se nalazi ampula koja sadrži ‘Mannu Sv. Nikole’, svijetlu tekućinu koja prokapljuje iz svečevih kostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj značajan događaj koji je znakovito obilježen na svetkovinu sv. Nikole, od velike je važnosti zbog činjenice što, prema odluci Svete Stolice, tijekom posljednjih 900 godina nije bilo moguće uzeti ni minimalne dijelove svečevih kostiju, a iznimka je rađena veoma rijetko, samo u posebnim slučajevima i za posebno važna svetišta Sv. Nikole.

Stoga je priznanje Svete stolice značajno za kistanjsko svetište.

Ampula s ‘Mannom sv. Nikole’ u Kistanje je stigla jučer, no proces dobivanja relikvija započeo je još prije tri godine, a posebno se intenzivirao u zadnjih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje iz kistanjske župe, prošle godine župnik don Nikola Dučkić obratio se Nadbiskupu zadarskom s molbom da posreduje u svetištu sv. Nikole u Barjiu za dobivanje dijela relikvija toga sveca, koji se posebno štuje u kistanjskoj župi.

Nadbiskup Puljić pismeno se obratio msgr. Francescu Cacucciu – nadbiskupu metropoliti Biria i Papinskom delegatu za Baziliku sv. Nikola, koji ima zadaću čuvati relikvije svetog Nikole, te je konačno dobio pozitivan odgovor.

Posuda s relikvijama u Kistanje je stigla popraćena atestom priora Bazilike o. Lorenza Lorussoa o autentičnosti ‘Manne’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.