Pater Stjepan Horvat: ‘Ako ti osoba koju voliš stalno nanosi bol, to nije ljubav’

pater horvat zlostavljanje žena
Foto: Pater Horvat, FB, GettyImages; fotomontaža: Narod.hr

Pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, koristi društvene mreže za evangelizaciju mladih ljudi. Na Facebook profilu prati ga čak 4974 osoba koje njegove objave poprate brojnim zanimljivim komentarima i svjedočanstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo njegovu poruku upućenu žrtvama obiteljskog nasilja.

Kao svećenik više puta sam naišao na situaciju u kojoj netko trpi nasilje u obitelji i iako se muči, ne poduzima ništa jer je već nekako naučila/naučio živjeti s time. Nisam nikad bio u koži takvih osoba, niti doživio takvu situaciju u svojoj obitelji, ali teško mi je shvatiti da netko nauči živjeti s tim i da ne poduzima ništa i još tu patnju ima snage nazvati ljubavlju…
Zapamtite da to nije ljubav…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako iste ruke koje te grle tuku i povrjeđuju, to nije ljubav.
Ako osoba koja kaže da te voli, je ista koja te uništava, ponižava tvoje samopouzdanje govoreći ti da ne vrijediš ništa, to nije ljubav.

Ako ti osoba koju voliš baca mane u lice i zanemaruje sve tvoje kvalitete koje vrijede daleko više od tvojih mana, to nije ljubav.

Ako ti osoba koju voliš, stalno nanosi bol, to nije ljubav.
Ako te osoba koju voliš bolesno kontrolira, to nije ljubav.
Ako se uz osobu koju voliš bojiš biti ono što jesi, to nije ljubav.
Ako s osobom koju voliš više plačeš nego se smiješ, to nije ljubav.
To se zove zlostavljanje i mučenje, a ne ljubav.
Ako proživljavaš ovakve stvari ili ih proživljava tebi bliska osoba, nemoj šutjeti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.