Patrijarh Jeruzalema Fouad Twal: Suvremeni tragični događaji nas čine dijelom Kalvarije, no nemojmo gubiti nadu

Latinski patrijarh Jeruzalema Fouad Twal pozvao je kršćane da se ne prepuste tragedijama u trenutku kada tisuće hodočasnika slave Uskrs na mjestu gdje je Isus razapet prije nego je uskrsnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakog dana smo na Bliskom istoku svjedoci tragičnih događaja koji nas čine suvremenicima Kalvarije”, rekao je u svojoj uskrsnoj propovijedi monsignor Fouad Twal, najviši rimokatolički dužnosnik u Izraelu.

“Na nama je velika odgovornost da zadržimo nadu u u radostan život, unatoč brojnim nevoljama”, rekao je u crkvi Svetog groba.

Ta crkva se nalazi u Starom gradu Jeruzalema u palestinskom sektoru koji je Izrael pripojio. U tom su dijelu brojna sveta mjesta judaizma, kršćanstva i islama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monsignor Twal je govorio o sudbini kršćana na Bliskom istoku, žrtavama džihadističkih skupina u Siriji i Iraku.

“Naša budućnost u toj regiji i u svijetu je nesigurna i nerazumljiva, ali nemojte se bojati”, rekao je i pozvao kršćane da budu znakovi nade koja pobjeđuje nevolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.