SKAC Palma poziva na duhovne vježbe u šutnji na Modravama

SKAC Palma
Foto: SKAC Palma, Petra Tačković

“Ako uđete u duhovne vježbe morat ćete platiti cijenu! Cijena je vaše vrijeme. Cijena je to da odvojite 8 ili 9 ili 10 dana u kolovozu, ostavite sve svoje i dođete na Modrave. Cijena je vaše strpljenje”, ističe u pozivu SKAC Palma koji još neko vrijeme imaju otvorene prijave za ljetne duhovne vježbe u šutnji na Modravama. Grafika koja ilustrira poziv slika je koju je naslikala jedna od sudionica prošlogodišnjeg programa na Modravama, Petra Tačković.

Poziv na duhovne vježbe prenosimo u cijelosti:

Želite li doživjeti da sve dijelite s Trojstvom? I da Trojstvo sebe daruje vama? Želite li imati iskustvo živog odnosa sa Ocem, sa Sinom i Duhom Svetim? Želite li da vaše srce bude puno Ljubavi? Želite li sve svoje trenutke, sav svoj život dijeliti s Bogom? Želite li temeljiti svoje životne izbore na ovom osobnom dijeljenju? Želite li svoje odluke donositi u ljubavi, sa Stvoriteljem koji najbolje zna kako ćete do neba? Ako su odgovori na ova pitanja DA onda su za vas duhovne vježbe svetoga Ignacija. U jednom od svojih pisama on govori baš o tome kako je napisao priručnik duhovnih vježbi u svrhu podrške dušama koje žele osoban odnos s Bogom, koji žele živjeti s Njime sve trenutke svoga života. Ignacijevo iskustvo je bilo da tko god velikodušno i iskreno pristupi u duhovne vježbe, doživljava ostvarenje želje za intimnim odnosom s Bogom. Daje Ignacije ipak i neka upozorenja. Usudismo se prereći ih za današnje vrijeme i konkretne okolnosti ovoga ljeta.

Ako uđete u duhovne vježbe morat ćete platiti cijenu! Cijena je vaše vrijeme. Cijena je to da odvojite 8 ili 9 ili 10 dana u kolovozu, ostavite sve svoje i dođete na Modrave. Cijena je vaše strpljenje. Strpljenje će tražiti pripremni zadaci koje će trebati obavljati svaki dan ne biste li pripravili srce za Božju intervenciju. To je kao kad svakodnevno dolazite orati i sijati njivu. A onda u šutnji gledate kako rastu plodovi. Po izlasku ih berete i od njih se hranite. Dakle od cijelog tog iskustva dalje živite. Cijena je barem tih dana ostaviti se raznih gušta i odnosa, površnih zanimacija, odluka koje vas pritišću, briga kojima ste skloni, a koje raspršuju sve vaše snage i odvlače vas od svrhe za koju ste stvoreni. Cijena je skočiti u nepoznato unatoč strahu, reći svoj DA i uputiti se sa svom odlučnošću da svakodnevno živite predanost u molitvi i aktivnostima koje ćemo vam ponuditi kao pripremu. I živjeti u novim okolnostima na Modravama te dane tako da sve što činite bude s Njim.

Kada krenu pripreme to će od vas zahtijevati promjene i odricanje. Bit će dana kada ćete osjećati da niste ni trebali krenuti u to i tada će biti važno da ustrajete. Doživjet ćete razne reakcije prema kojima ćete postajati sve osjetljiviji. Unutarnje reakcije i razni duhovni pokreti bit će sve intenzivniji. Od toga su neki: previranja, strepnje, radost, bol, nada, mir, entuzijazam, udobnost, sreća, tuga, suhoća, malodušje, suze, vjera, jasnoća, iskušenje, strah, ljubav. To je dobro! To je znak da suhe kosti oživljuje, da kameno srce postaje srce od mesa. Valja ustrajati. Jeste li spremni platiti tu cijenu?

Ako imate sve gore navedene želje i ako ste u stanju prigrliti gore navedena odricanja, platiti cijenu vremena, strpljenja, ustrajnosti… onda su baš za vas duhovne vježbe svetoga Ignacija! SKAC Palma poziva sve mlade od 18 do 35 godina da se prijave u duhovne vježbe i urede život s Bogom. Ovo ljeto na Modravama nudimo mogućnost individualno davanih duhovnih vježbi u šutnji u trajanju od 8, 9 i 10 dana. Konkretno: prvi termin je od 1.8. do 9.8., drugi od 10.8. do 19.8. a treći od 20. do 30.8. Prijave su moguće do 30. lipnja ovdje: Više u dubinu_dv u šutnji.

Sliku je nacrtala sudionica prošlogodišnjih duhovnih vježbi u šutnji na Modravama Petra Tačković. Možda vam bolje dočara blizinu Kristovu u tom Božjem vrtu kod Draga Pakoštanskih. Prijave za vježbe u svakodnevici biti će početkom rujna – za više informacija o svim vrstama duhovnih vježbi pratite www.skac.hr i društvene mreže SKAC Palma.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.