Slušatelji oduševljeni božićno-novogodišnjim programom HKR-a: ‘Najbolji ste bili i ostanite takvi’

hrvatski katolički radio
Foto: Hrvatski katolički radio

Bogati božićno-novogodišnji program Hrvatskog katoličkog radija je iza nas. U 8 dana podijeljeno je 15 nagrada, a reakcije slušatelja i gledatelja u novogodišnjoj noći pokazale su da uz Hrvatski katolički radio stoji “rijeka” ljudi kojoj taj medij pruža duhovnu podršku, zabavne trenutke i blizinu uz koju su rado ispratili staru i razveselili se Novoj 2022. Kakve su reakcije slušatelja? Što im znači blizina koju im pruža HKR? Pročitajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novogodišnja noć ispunjena mnogim pozitivnim i poticajnim komentarima

Da iza Hrvatskog katoličkog radija stoji “rijeka” podržavatelja i prijatelja dokazala je novogodišnja noć koja je bila ispunjena mnogim pozitivnim i poticajnim komentarima naših slušatelja, ali i gledatelja koji su novogodišnji program HKR-a mogli pratiti i putem videoveze uživo.

“Iza nas je još jedan bogat božićno-novogodišnji program. Kada pogledamo popis nagrađenih, a podijelili smo u 8 dana 15 nagrada, može se zaključiti kako nas zaista sluša cijela Hrvatska”, rekao je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, dr.sc. Siniša Kovačić.

Hrvatski katolički radio i ove je godine organizirao seriju božićnih glazbenih kvizova u kojima su slušatelji imali priliku osvojiti vrijedne nagrade. U 8 dana podijeljeno je čak 15 vrijednih nagrada koje su otišle u: Slavonski Brod, Kaštel Gomilicu (Dalmacija), Viroviticu, Matulje (Istra), Požegu, Kraljevec na Sutli (Hrvatsko Zagorje), Bjelovar, Dugu Resu, dvije u Knin i dvije u Zagreb. Popis vrijednih nagrada koje su osvojili naši dragi slušatelji možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slušatelji iz Hrvatske i inozemstva

“Ponovno se potvrdilo kako Hrvatska nije samo Zagreb te da imamo vojsku slušatelja diljem zemlje, a sudeći po reakcijama na livestreamu na Facebooku, cijenjeni smo i povezani s ljudima izvan Hrvatske”, naglasio je dr.sc. Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, zaželjevši svima blagoslovljenu i sretnu Novu godinu!

Voditeljski par novogodišnjeg programa, Diana Tikvić i Branimir Gubić svojim su prepoznatljivim stilom i međusobnom opuštenošću doprinijeli da novogodišnja večer bude zanimljiva, zabavna, šaljiva, ali i duhovna. U tome su im pomagali i Adrian Vinković Rangel odabirom glazbe, Valentina Matanović i Mihael Varenica, snimatelj i montažer koji su aktivno sudjelovali u kreiranju posebnog programa za doček Nove godine čiji je vrhunac bio u 22 sata kada su prvi put krunicu u studiju uživo molili prijatelji HKR-a.

Ključni trenutak ulaska u Novu godinu – molitva

Vrhunac novogodišnje večeri svakako je onaj duhovni element koji je ujedno i ključni trenutak ulaska u Novu godinu – molitva. Molitvom ispratiti staru, zahvaliti za sve blagoslove, ali i kušnje koje smo zajedno s Gospodinom imali prilike proživjeti, slušatelji i gledatelji mogli su činiti uz duhovnu pratnju vlč. Hrvoja Zovka koji je u 22 sata predmolio Gospinu krunicu. Molitvi krunice se, uz već spomenute voditelje pridružio i prijatelj HKR-a koji je na molitvu došao sa svojom suprugom i bebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlč. Hrvoje Zovko prije svake desetice krunice izrekao je prigodni nagovor i razmatranje.

“U prvom radosnom otajstvu razmatrat ćemo kako je anđeo Gabrijel navijestio Mariji da će začeti po Duhu Svetom i roditi Sina Božjega. Ovim otajstvom ulazimo u naše samoće, u naše izolacije i predajemo ih Gospodinu. Mariji se nakon ovog susreta, arkanđeo Gabrijel nije svakodnevno ukazivao kako bi je hrabrio. Ostala je sama. U strahu što će reći Josip i drugi. Mogli bismo reći da je ostala sama i izolirana, međutim, Marija se ne prepušta samoći i izolaciji nego kroz želju da ostane vjerna Božjem planu, ona pristaje riskirati s Njime i tako nam postaje uzor vjere”.

“Naime, svaka situacija u kojoj se suočavam s činjenicom da ne razumijem zašto to Bog od mene traži i kako ću svojim snagama proći kroz avanturu koju je stavio pred mene, svaka takva situacija prilika je za posvećenje i rast u vjeri. Kada se unatoč tom nerazumijevanju bacim na put Božje volje, onda činim ono što je činila i Marija. I tada je i moj život pokazuje kako Bogu ništa nije nemoguće. Svako pitanje prilika je da se bacim na put Njegove volje. Nemoj ostati izoliran/a u mislima kako ne možeš odgovoriti na Njegov poziv nego se privuci k Njemu, kojemu je sve moguće!”, potaknuo je slušatelje vlč. Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentari prijatelja HKR-a

Komentara slušatelja i gledatelja HKR-a nije nedostajalo kako se približavalo vrhuncu večeri. Bilo je doista divno vidjeti kako odasvud pristižu lijepe riječi i zahvalnost prijatelja HKR-a.

“Lijepo Vas je gledati i slušati! Najbolji ste bili i ostanite takvi. Sve najbolje u Novoj uz puno Božjeg blagoslova!”

“Veliki pozdrav! Posebno Dijani i Branimiru super ste. Sa vama iz Njemačke”

“Bog vas blagoslovio, bit će lijepo provesti ovu noć sa vama, treba se veseliti. Bogu zahvaliti na protekloj godini, a vama želimo puno zdravlja i Božjeg blagoslova!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.