Trinaesti GavranFest održava se u Augsburgu u Njemačkoj; evo programa

GavranFest

Od 17. do 19. ožujka 2022. godine u Sensemble Theatre u Augsburgu u Njemačkoj održat će se 13. GavranFest, međunarodni kazališni festival na kome se izvode predstave nastale prema tekstovima hrvatskog kazališnog pisca Mire Gavrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektori i organizatori festivala Anne Schuster i Sebastian Seidel pozvali su na ovogodišnji festival pet predstava iz tri zemlje, a riječ je o Rumunjskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj i teatrima iz Bukurešta, Augsburga, Minhena i Zagreba.

Festival će se otvoriti premijernom izvedbom Gavranove drame “Sladoled” u produkciji domaćina Sensemble Theatrea.

Uz kazališne izvedbe na festivalu će biti upriličena i promocija autorove knjige drama na njemačkom jeziku “Jedna drama i četiri komedije” u prijevodu koji su načinili Tihomir Glowatsky, Ljerka Orešković Herrmann i Ludwig Steindorff. Također će se održati i tri razgovora nakon odgledanih predstava s autorom i ansamblima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom održavanja ovoga festivala Miro Gavran je izjavio: “Iznimno sam sretan što se nakon tri odgode uzrokovane pandemijom napokon GavranFest ponovno održava u Njemačkoj u Sensemble Theatru s kojim sam kao autor izvrsno surađivao proteklih petnaestak godina. Veselim se susretu s glumcima i redateljima, koji su radili na mojim predstavama, kao i susretu s njemačkom publikom.”

Program festivala:

17. ožujak “SLADOLED” Sensemble Theatre, Augsburg, Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. ožujka “KREONTOVA ANTIGONA” Theatar UND SO FORT, Minhen, Njemačka

18. ožujka “NA KAVICI U PODNE”, Teatar GAVRAN, Zagreb, Hrvatska

19. ožujka “ČEHOV JE TOLSTOJU REKAO ZBOGOM”, Sensemble Theater Augsburg, Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. ožujka “SVE O ŽENAMA” Teatru Arte dell’ Anima, Bukurešt, Rumunjska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.