(VIDEO, FOTO) Pogledajte jedinstvenu Božićnu himnu u kojoj sudjeluje čak 200 djece i mladih

Foto: PR, Tomislav Šnidarić

Škola gitare koja djeluje po župama u Zagrebu snimila je Božićnu himnu koju su u potpunosti snimili i odglumili njihovi polaznici – njih preko 200. Ovom Božićnom himnom El Musicante škola započela je obilježavanje pete godine postojanja, a polaznici su u spot uspjeli prenijeti odličnu atmosferu i veselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školu je pokrenuo 2014. godine dugogodišnji aktivni glazbenik, predavač, gitarist i multiinstrumentalist Tomislav Šnidarić. Danas škola djeluje na šest lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima.

Riječ je o originalnoj edukacijskoj platformi koja djeci i mladima na privlačan način predstavlja ne samo gitaru već i svijet glazbe u širem smislu riječi. Djeca upoznaju glazbu od kraja 19. stoljeća do danas kao i različit instrumentarij kroz program bendovskih radionica. Na Ljetnim školama održavaju posebne radionice na teme-tamburaške glazbe, klasične gitare, gramofona i vinila, gitarskih efekta i njihovog korištenja, glazbenih dokumentaraca i soundtrackova i to sve uz potporu profesionalnih gitarista i glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaznici nastupaju gitaristički i bendovski kroz cijelu godinu kako bi upoznali povezujuću moć glazbe. Tako se djeca i mladi iz različitih kvartova povezuju istovremeno gradeći samopouzdanje kroz javne nastupe u kvartovskim knjižnicama, svojim školama ili župnim prostorima i crkvama.

Škola koristi svaku prigodu da u rad s mladima uključi i njihove obitelji tako da kroz godinu održavamo već tradicionalna okupljanja uz naravno pregršt glazbe. Nastoje sudjelovati u što više humanitarnih događaja kao i surađivati s organizacijama koje brinu o potrebitima u društvu.

Rad na El Musicante božićnoj himni trajao je punih 40 dana i inicijalno je bila zamišljena kao interna božićna čestitka roditeljima, župnicima, ravnateljima, učiteljima i svima s kojima škola surađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No krajnji rezultat nadmašio je očekivanja i na poticaj oduševljenih roditelja javnosti predstavljena je himna. Autor glazbe, stihova i aranžmana je Tomislav Šnidarić, a pjesmu su u cijelosti odsvirali najbolji polaznici škole gitare. Više od 200 djece te njihove obitelji sudjelovalo je u snimanju, a za video je zaslužan Matijas Knežević-Knez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.