Započinje inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ – priključite se

muškarac
Depositphotos

Inicijativa Što je muškarac bez krunice? jest inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.
Cilj ove inicijative jest upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, kroz cijelu godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji, izvijestila je ova inicijativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

>Kako je nastala Domovinska krunica koja je ugrađena u Pelješki most?

Muškarci koji žele naučiti moliti krunicu i moliti je u zajedništvu s drugima neka se jave na naš mail muzevnibudite@gmail.com s naznakom Što je muškarac bez krunice? i svakog će im dana na mail stići poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici, kratka razmatranja, ali i upute kako moliti krunicu.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice, a nakon njih upute kako krunicu i moliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu’, sv. Pio X.

‘Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti’,  sv. Padre Pio.

‘Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice’,  biskup Hugh Doyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima’, sv. Josemaria Escriva.

‘Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve’,  papa Lav XIII.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.