Danas uzvratne utakmice Europske lige – tko će u četvrtfinale?

Večeras ćemo doznati imena i sudionika četvrtfinala Europa lige. Za sada su najbliži tom uspjehu nogometaši Seville, koji su u prvoj utakmici u gostima pobijedili Villarreal s 3:1, dok su svi ostali dvoboji vrlo neizvjesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi će na teren u 18 sati moskovski Dinamo i Napoli. Talijanski predstavnik je u prvom susretu ostvario solidnu prednost od 3:1 i blizu je plasmana među osam najboljih, ali Benitezova momčad mora zadržati koncentraciju, jer su ove sezone znali gubiti i od lošijih protivnika nego što je to ruski prvoligaš.

Od 19 sati na teren će kijevski Dynamo i Everton, te u talijanskom dvoboju Roma i Fiorentina. Everton je jedini preostali engleski predstavnik u europskim natjecanjima i sigurno će se potruditi da tako i ostane, iako domaći imaju relativno povoljan rezultat iz prvog susreta. Roma je uspjela ostati neporažena na gostovanju kod Fiorentine, ali trenutna forma ne daje im previše razloga za optimizam. Ipak, nakon ispadanja iz domaćeg kupa i iz utrke za naslov prvaka u prvenstvu, ovo im je jedina šansa za osvajanje nekog trofeja ove sezone, pa će sigurno dati svoj maksimum kako bi vratili povjerenje navijača.

Zenit u Torino stiže s dva gola prednosti iz prvog susreta pa je svakako favorit za prolaz dalje, a s dva gola prednosti stiže i Wolfsburg kod Intera, s tim da je Inter ipak uspio postići gol u gostima. Roberto Mancini je svojim igračima već poručio kako je ovo utakmica koja će im oblikovati budućnost, pa možemo očekivati maksimalno zalaganje, iako je upitno hoće li to biti dovoljno za prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax na svom terenu lovi minimalni zaostatak iz prve utakmice protiv Dnipra, kao i Bilićev Bešiktaš protiv Club Bruggea, s tim da je turski predstavnik uspio postići gol u gostima, a nizozemski ne.

Parovi osmine finala:

18:00
Dinamo Moskva – Napoli 1:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:00
Dynamo Kyiv – Everton 1:2
Roma – Fiorentina 1:1

21:05
Torino – Zenit St. Petersburg 0:2
Bešiktaš – Club Brugge 1:2
Ajax – Dnipro 0:1
Inter – Wolfsburg 1:3
Sevilla – Villarreal 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.