Kaos u Makedoniji pokušava iskoristiti Srbija: Zloglasne Delije stigle u Skoplje kako bi branile ‘ugroženi srpski narod!’

Foto: Snimka zaslona

Političku krizu koja trese Makedoniju, a koja je svoj vrhunac dosegla u četvrtak navečer, pokušavaju na svoj način, koji su Hrvati vrlo dobro osjetili na svojoj koži, iskoristiti navijači Crvene zvezde, zloglasne Delije. Srećom, situacija u glavnom gradu Makedonije Skoplju je pod kontrolom te se polako smiruje, iako je u realnom životu još uvijek puno toga kaotično.  Situacija je za sada nepredvidiva, strah od eskalacije nasilja i dalje je prisutna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Kako to već ide ”na ovim prostorima” situaciju u Makedoniji prati i Srbija te njihov ”vođa” Aleksandar Vučić, koji je s Delijama prije dvadeset i sedam godina divljao na Maksimiru, tada je s Vučićem u Zagrebu bio i zloglasni ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan. U Makedoniju je, kako pišu srbijanski mediji, krenula ”podrška” Srbima, naime, ”boje se Albanaca.”

Navijači Crvene zvezde, već spomenute Delija, njih pedesetak, organizirali su se iste večeri kad je došlo do sukoba u Makedoniji, otišli su na lice mjesta kako bi pratili što se događa i kako bi ”uskočili u pomoć u slučaju napada Albanaca.” Navodno su došli na poziv Srba iz Makedonije i pojedinih frakcija navijača koje su im bliske.  Uz Delije, prema pisanju srbijanskih medija, u Skoplju se trenutno nalazi vrlo mala grupa navijačke skupine United Force. Riječ je o navijačima Rada, svi oni žele ”odbiti napad albanske strane”, u slučaju da napada bude. Navodno su u pripravnosti i navijači Vardara.

Kaos u Makedoniji tek se naizgled smiruje, naime, ”pojačanja”iz Srbije mogu ga samo produbiti. Poznato?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.