Je li kapetan Vatrenih Luka Modrić u ozbiljnim problemima?

Foto: Twitter

Kapetan Vatrenih, Luka Modrić, nažalost, postao je posljednjih dana predmetom brojnih medija, odnosno medijskih napisa,  i to ne zbog fantastičnih igara, iako se i one, naravno, spominju, nego zbog navodne utaje poreza. Drugim riječima, Modrić se našao skoro u istoj “kaši” s Ronaldom koji se također spominje u sličnom ili još gorem kontekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskog dnevnika El Munda porezna je uprava zatražila sve dokumente i podatke o 37 osoba iz svijeta nogometa koje se tereti za izbjegavanje plaćanja poreza na prihod od reklama i sponzorskih ugovora. Među njima navodno se nalazi i najbolji hrvatski nogometaš te najbolji vezni igrač Primere Luka Modrić.

Navodno bi poreznicima takvi dokumenti trebali biti od pomoći u istrazi, uz Modrića spominje se još nekoliko igrača koji nose dres europskog prvaka Reala.  Kako navode španjolski mediji protiv Luke istraga je pokrenuta još 18. siječnja jer hrvatski reprezentativac u Luksemburgu ima poduzeće Ivano SARL preko kojeg navodno prima novac od sponzora i reklama.

U čitavu priču su se, dakako, uključili i političari, naime španjolski ministar obrazovanja, kulture i sporta Inigo Mendez je rekao sa su u Španjolskoj svi građani jednaki pred zakonom te da je plaćanje poreza obveza građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedina razlika koju radi porezna uprava je između onih koji poštuju zakon i onih koji ga ne poštuju. Oni koji ga ne poštuju bit će istraženi”, rekao je ministar, koji tvrdi da porezna uprava godinama efikasno i profesionalno radi u obrani općeg interesa. “Primijetili ste njihov rezultat. To će se nastaviti”, zaključak je i poruka španjolskog ministra.

Je li, s obzirom na sve glasnije “granatiranje” kapetana Vatrenih Luka Modrić u ozbiljnim problemima?

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.