San o olimpijskom zlatu: Odlazak rukometnog izbornika Željka Babića?

Foto: fah

Još tamo prije nekoliko mjeseci na Europskom prvenstvu, nakon jedne uvjerljive pobjede i sjajne igre  rukometni izbornik Željko Babić je rekao da je njegov domet i san zlatna olimpijska medalja. Vrlo hrabro, nažalost, sve je ostalo na riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u jednom trenutku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Hrvatska izgledala činilo se da Babić nije govorio u prazno, Hrvatska je pobijedila Dansku, pala je i ta Francuska međutim, sve se raspalo protiv “poljskih veterana” i Hrvatska je porazom u četvrtfinalu dokrajčila san vlastitog izbornika o olimpijskom zlatu. Kraj o hrvatskom olimpijskom zlatu pretvorio se u početak noćne more za navijače hrvatske rukometne reprezentacije, a njih nije malo u Hrvatskoj, ali i u početak noćne more za izbornika Babića koji je poslao ostavku na adresu HRS-a mjesec dana nakon poraza u Riju. Ostavka je očekivana, obrazloženje je malo nejasno.

Naime, Željko Babić tvrdi u priopćenju da je “okupljanje je prošlo bez kršenja pravila reprezentacije, a pripreme su zaključene 28. srpnja. Bilo je problema s odabirom putnika, ali su Horvat i Kozina ipak završili u Riju, iako nisu odradili dio priprema.” Dakle, i nisu to bile “najbolje igre u povijesti”, iz objektivnih razloga.

Babić je priopćio ponešto o skupini na Olimpijskim igrama, ali i o Poljskoj koja nas je vratila doma prije nego što su najveći pesimisti mogli očekivati: “Probleme u momčadi otkrio je težak poraz od Katara 30:23, ali uspjeli smo se oporaviti i osvojiti prvo mjesto u skupini. Prvo mjesto razlog je za zadovoljstvo. Crne rupe, loša kontrola ritma i rezultata su nedopustive kad lovite medalju…”, napisao je hrvatski izbornik, uz dodatak kako je bilo puno oscilacija tijekom natjecanja u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je iz današnje perspektive lako biti general poslije bitke Željko Babić posve logično,priznao je odgovornost za poraz od Poljske, on je to učinio odmah u Riju, nakon utakmice, učinio je to i u najnovijem priopćenju. “Nije bilo potrebne discipline, koncentracije, a igra je bila nedopustivo loša. Igrači su bili suviše nervozni, što ih je spriječilo u potpunom iskazivanju potencijala. Loša atmosfera unutar momčadi narušila je duh u reprezentaciji…”, smatra Babić, koji je, možda to sada ne shvaća, ipak najodgovorniji za atmosferu u reprezentaciji. On kao izbornik mora držati sve pod kontrolom, bez obzira koga će zbog toga morati, ako će morati, potjerati iz reprezentacije. Reprezentacije ne može imati dva ili tri izbornika.

“Ako Upravni odbor sumnja u moje sposobnosti obavljanja tog zadatka, vrijeme je za odlazak”, zaključio je čovjek koji je s Hrvatskom prije devet mjeseci osvojio broncu na Europskom prvenstvu, do bronce je prokrčio put baš rekordnom pobjedom protiv Poljske. Kako ponekad život zna biti nepredvidiv, a sudbina okrutna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.