Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika!

Foto: fah

Slavko Goluža podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavni hrvatski izbornik iz Katara se sa Svjetskog prvenstva s hrvatskom rukometnom reprezentacijom vratio s osvojenim šestim mjestom te je otkrio kako je uslijed zbivanja na i oko samog Svjetskog prvenstva, a u razgovoru s čelništvom Saveza donio odluku kako više neće obnašati dužnost hrvatskog izbornika.

“Nakon gotovo pet godina godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora s čelništvom Saveza Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava”, poručio je Goluža.

Otkrio je pritom Goluža kako će i dalje ostati u tijelima Hrvatskog rukometnog saveza i rukometu kojem će nadalje pomagati i čiji će i dalje biti dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju te promociji Hrvatske u svijetu. Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da je čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha”, zaključio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.