(VIDEO) Feštalo se u Rijeci: Armada uz pjesmu i baklje krenula ‘Bijelim brodom’ na ‘utakmicu istine’

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali više od tisuću navijača Rijeke, trenutno vodeće momčadi HNL-a, ”Bijelim brodom” krenulo je prema Splitu na utakmicu istine, kako mnogi nazivaju jadranski derbi Hajduka i Rijeke. U slučaju pobjede Rijeke naslov prvaka za Rijeku postat će više od snova koji snivaju desetljećima. Po prvi puta nakon 1999. Rijeka ima realne šanse za osvajanje naslova s obzirom na šest bodova prednosti ispred Dinama. Mnogi sportski analitičari upravo derbi na Poljudu smatraju ključnom Rijekinom postajom do titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici puta prema Splitu krenuli su na način na koji do sada još nisu putovali, a okupili su se kod prostorija Kluba navijača Armada u Ulici Slaviše Vajnera Čiče oko 20 sati. Pripadnici Armade bili su okićeni dresovima, šalovima kluba s Rujevice. Slavilo se na ulicama, na rivi, do koje je došla spektakularna povorka navijača, uz baklje, transparente, rakete, pjesme i, naravno, skandiranje sve je pomno pratila policija kako u civilu tako i u odorama, uz vozila s rotirkama. Nije bilo incidenata.

Čak je jedno vrijeme prekinut promet na rivi koja je bila puna, ali sve je ipak prošlo bez incidenata i ljutnje.

Jadrolinijin trajekt Zadar, rasprodan u roku od 48 sati, čekao ih je na pristaništu uz Molo longo, a okupljanje je privuklo velik broj Riječana. Roditelji i djeca su stigli podržati ovu neobičnu ekipu, koja se upustila u još neobičniju avanturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je zabranila alkohol i pirotehniku na trajektu. Bijeli brod krenuo je na putovanje do Splita, gdje bi trebao pristati u sjevernu luku kako bi bio što bliže Poljudu. Putovanje traje desetak sati, a većina putnika vratit će se natrag istim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.