(VIDEO) Jedan od najvećih danas slavi 55. rođendan! Sretan rođendan Diego!

Foto: Fah

Argentinska nogometna ikona i jedan od najvećih nogometaša u povijesti, Diego Armando Maradona, danas slavi svoj 55. rođendan. Veliki Diego rođen je 30. listopada 1960. u Lanusu, a njegov život prepun je uspona i padova. Iz siromašne četvrti dospio je do statusa svjetske nogometne zvijezde i s time se jednostavno nije znao nositi. Odao se porocima alkohola i droge i to je ostavilo traga na njemu iz čega se nikada nije potpuno oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna karijera Diega Maradone također je prepuna uspona i padova. Od genijalnih pogodaka i velemajstorskih poteza kojima je ljubitelje nogometa ostavljao bez daha do suspenzija i prljavih poteza na terenu.

U karijeri je nosio dresove Argentinos Juniorsa, Boce Juniors u dva navrata, u Europi je branio boje Barcelone, Napolija i Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Argentinu je upisao 91 nastup i postigao 34 pogotka, od kojih su najpoznatija ona dva protiv Engleza na Svjetskom prvenstvu 1986. godine. Jedan genijalan, a jedan kontroverzan i sportski “prljav”. Baš kakav je on i bio. Te godine Argentina je u Meksiku osvojila naslov svjetskog prvaka što je najveći uspjeh Maradone u njegovoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzan, genijalan, ovakav ili onakav, za mnoge je on ostao i ostat će jedan od najvećih igrača nogometne igre.

Feliz cumpleaños grande Diego!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.