Bidenovi skandali: ‘Poraz i izdaja Zapada’

Snimka zaslona, fotomontaža

Skandali obitelji Biden povezani s Kinom – najvećim američkim konkurentom, nastavljaju izlaziti u javnost. U manje od pet mjeseci od inauguracije Amerika i svijet doznali su nešto o vezama Huntera Bidena s kineskim diktatorom Xi Jinpingom, mogućim kineskim doušništvom i Pekinškoj propagandi (uz druge poslovne i profesionalne skandale – od kojih su neki izravno povezani s njegovim ocem predsjednikom).

Izvještaji o Hunterovoj potvrđenoj e-mail prepisci koju je pribavio Jack Maxey, bivši suvoditelj podcasta Stevea Bannona War Room, nedavno su otkrili informaciju koja se tiče Bidenove poslovne suradnje u istočnoj Europi povezane s Kinom s jedne, i istaknutim osobama američkog zakonodavstva s druge strane.

Hunter Biden i rumunjski tajkun

Prema navedenoj prepisci, Hunter Biden je od 2016. godine surađivao s bivših ravnateljem FBI-a Louisom Freehom i umirovljenim šefom Interpola Ronom Nobleom u davanju pomoći korumpiranom rumunjskom tajkunu Gabrielu Popoviciu u izbjegavanju sudskog gonjenja.

Djelovanje Huntera Bidena u Rumunjskoj, pak, datira barem u 2015. godinu, kad je tajkunu Popoviciu pomogao izmaknuti optužbama za korupciju. Popoviciu je 2009. u Rumunjskoj optužen za mito i zloupotrebu moći zbog dioništva u ilegalnoj prodaji nekoliko stotina hektara zemlje u vlasništvu rumunjskog sveučilišta.

Baneasa Investments, tvrtka u vlasništvu Popoviciua i Sveučilišta kasnije je koristila tu površinu za razvoj velikog otkupnog zemljiša u Bukureštu na kojem se trenutno nalazi Veleposlanstvo SAD-a u Rumunjskoj.

Unatoč pomoći sina američkog potpredsjednika, Popoviciu je bio osuđen za optužbe 2016. godine. Kako je tajkun sastavio pravni tim za žalbu na optužnicu, Hunter Biden povjerio je slučaj Freehu, bivšem ravnatelju FBI-a i članu fundacije koja nosi ime pokojnog Bidenova sina Beaua, Hunterovog brata. Freehov pravni tim dojavljivao je bivšim agentima FBI-a i Nobleu u propalom pokušaju da Popoviciuova optužnica padne – što je vidljivo iz e-mail korespondencije Huntera Bidena.

Svi putevi vode u Kinu

Kao i u drugim sumnjivim poslovnim aktivnostima obitelji Biden, čini se da su kineske veze ključni čimbenik i u Rumunjskoj.

Do 2017. Popoviciuova financijska moć imala je utjecaj na poslovne veze Huntera Bidena i njegova oca u njihovom poslovanju s kineskom tvrtkom CEFC China. Poslovni plan što ga je James Gilliar poslao Hunteru Bidenu u svibnju 2017. bacio je svjetlo na značaj slučaja Popoviciu i Baneasa Investments u njihovom radu s CEFEC-om, tada vodećom kineskom energetskom tvrtkom.
Poslovni plan i smjernice ulaganja za CEFC predložila je grupa biznismena uključujući Huntera i njegovog ujaka Jamesa, Joeovog brata. Ta je koalicija kasnije oformila SinoHawk Holdings LLC. Prema mail prepisci između biznismena, Joe Biden bio je izravno, ali tajno uključen u taj pothvat. „Ne spominji da je Joe uključen u ovo, samo kad ste u četiri oka“ – pisao je Gilliar Tonyu Bobulinkiju, bivšem glavnom izvršnom direktoru SinoHawka.

Baneasa Project i Bidenovi

Poslovni plan za CEFC uključivao su suradnju s tvrtkom u istočnoj Europi koju podupire Peking, a koja je u partnerstvu s Popoviciuom. „CEFC je aktivan u Rumunjskoj preko svoga udjela u KAZMunayGas tvrtki i njezinim područnim suradnikom Rompetrolom te želi proširiti svoju prisutnost na kontinentu i u zemlji ulaganjem u velike projekte“, stoji u poslovnom planu.

Dokument navodi da Alltrom Group, mreža tvrtki u Popoviciuovom vlasništvu nastoji ostvariti poslovnu suradnju s CEFC-om i njegovim lokalnim partnerima pri čemu se spominje i Baneasa. Svrha Baneasa projekta je u konačnici učiniti CEFC najvećim razvojnim čimbenikom u Rumunjskoji te jednim od najvećih u istočnoj Europi s 1 milijardom eura vrijednim planovima za buduće ulaganje i 1,000,000 m2 površine za razvoj nekretnina.
Projekt je ipak zahtijevao rješavanje Popoviciuovih pravnih poteškoća.

Izdaja nacionalnih interesa?

“Bidenova obitelj obavljala je poslovne ponude za Kinu na 4 kontinenta” – kaže Jack Maxey za LifeSite, komentirajući Bidenov odnos s CEFC-om. „Ovo je poraz i izdaja Zapada. Bilo da su Bidenovi korisni idioti ili ne – dijelom snose odgovornost, a u svakom slučaju profitiraju od ove izdaje.“

Iako je sve u konačnici rezultiralo međunarodnim poslovnim skandalom, a Hunter Biden i Freeh nisu uspjelio sigurati Popoviciuov oslobađanje od optužnice, ipak je Hunter uspio izvući milijune od ljudi bliskih CEFC-u prije nego je grupacija proglasila bankrot, što stoji u prošlogodišnjem izvješću američkog senata, a prenosi lifesitenews.com.

Interes obitelji Biden i njihovih kineskih partnera u Popoviciuovom oslobađanju podižu niz ozbiljnih pitanja i insinuacija koje kompromitiraju političku ulogu aktualnog predsjednika SAD-a. Ako je Hunter Biden namjerno koristio osobe međunarodnog utjecaja u korist tvrtke povezane s kineskom komunističkom vladom, postaje problematičnim pitanje kredibiliteta trenutnog vrha američke politike.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com