Recept za ovaj jednostavan kolač s keksima i pudingom dolazi u mnogo inačica i svatko ima svoj najdraži recept, a ovo je moj! S dodatkom jagoda i bijele čokolade. Nadam se da će vam se svidjeti!
Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
1 l mlijeka
60 g šećera
2 vanilin šećera
3 praška za puding s okusom vanilije
250 g Petit beurre keksa + 15tak keksića za podlogu
200 g maslaca
200 g bijele čokolade
200 g kiselog vrhnja
500 g svježih jagoda
Priprema
Jagode operite, posušite i izrežite na kockice.
Prašak za puding razmutite u cca 2 dl mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.
U kuhani još vrući puding dodajte maslac i bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se maslac i čokolada ne otope. Zatim umiješajte kiselo vrhnje.
Na kraju umiješajte razlomljene kekse i jagode.
Dno kalupa (cca 30×35 cm) prekrijte keksima pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Lijepo sve poravnajte pa prekrijte vrh kolača prozirnom folijom. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Kada se kolač ohladi, ako želite možete ga premazati s 300-400 ml tučenog slatkog vrhnja.
Dobar tek! 🙂
Tekst se nastavlja ispod oglasa