Kritike na Tomaševićevo nagrađivanje Šimundić i Čavajde: ‘Bešćutnost i manjak pijeteta’; ‘Iskazivanje političke moći vladajućih’

Foto: fah, narod.hr, montaža narod.hr

Mirela Čavajda, Saša Ceci i Ana-Marija Šimundić neki su od, možemo reći, spornih nagrađenih osoba u Gradu Zagrebu. No, osim njih, možemovska vlast odlučila je nagraditi i Udrugu „Zemljani – Are You Syrious?“ koja podržava masovne ilegalne migracije te kolumnisticu Pupovčevih Novosti Olju Savičević Ivančević. Na sve to reagirali su Ivica Lovrić, Igor Peternel (DP) i Trpimir Goluža (Most).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>MUP reagirao na neutemeljene prozivke udruge ‘Are You Syrious’ o ukidanju učenja jezika za migrante

Lovrić: Nevjerojatna bešćutnost i manjak pijeteta

Prije svega, Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitam Dan Grada!

Tradicionalno, na današnji dan uručuje se i posebno javno priznanje, Nagrada Grada Zagreba, onim građanima koji su svojim djelovanjem i postignućima istaknuli i znatno pridonijeli kvaliteti u raznim aspektima života u našem Gradu.

Žalosti me što je gradonačelnik, unatoč svim činjenicama s kojima je upoznat on, a i šira javnost, ostao pri stavu da Nagradu Grada Zagreba i pripadajući novčani iznos treba dobiti ravnateljica KB Sveti Duh, Ana-Marija Šimundić.

Tim činom pokazana je nevjerojatna bešćutnost i manjak pijeteta prema preminulima i njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>I Saša Ceci od Možemo dobiva Nagradu Grada Zagreba: Agresivno je gurao cjepivo, iako je priznao da o tome ne zna ništa
>Sumanuta ideologija: Nagradu ‘Zagrepčanka godine’ dodijelit će ženi koja se odlučila na feticid


Kako drugačije nazvati odmahivanje rukom na dva smrtna slučaja zbog nemara i neorganiziranosti same bolnice?

Posebno je uznemirujuća spoznaja da je izneseno ravnateljica pokušala zataškati i prikriti od javnosti te je radi istoga prijavljena od strane resornog ministarstva Državnom odvjetništvu radi opravdane sumnje u počinjenje kaznenih djela nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem.

Nadalje, upozoravanje djelatnika o stanju na Odjelu patologije bolnice rezultiralo je hajkom upravo na njih i davanjem otkaza. 

Kako osobi koja nema trunke poštovanja prema preminulima i koja nema odgovornost prema dužnosti koju obnaša, dodijeliti priznanje za iznimna postignuća?

Odgovor je taj da gradonačelnik isto tako nema poštovanja prema preminulima i njihovim obiteljima te ne osjeća odgovornost za svoje postupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Hrvatski pokret za život i obitelj nabrojao zašto Čavajda ne treba dobiti nagradu za Zagrepčanku godine

Optužbe za podmetanje

Modus operandi postupanja gradonačelnika i njegovih kadrova u „kriznim situacijama“ uvijek je isti: optužiti za podmetanje treće osobe i dati otkaz običnim i njima nepodobnim službenicima.

Ono što našim sugrađankama i sugrađanima želim jest manje ideologije, više zaštite i poštivanja postojećih prava, a nadasve kvalitetu života koju zaslužujemo i koju svi zajedno plaćamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazujem protivljenje prema ovakvom postupanju i gaženju temeljnih ljudskih vrijednosti: prava na život, zaštitu zdravlja, dostojanstvo, rad i zaštitu radnih prava, slobodu iskazivanja stavova i ravnopravnost. Zbog navedenih razloga danas neću prisustvovati svečanoj sjednici Gradske Skupštine”, priopćio je Ivica Lovrić.

Goluža: Iskazivanje političke moći vladajućih

Iz protesta zbog načina i nagrađenih nismo na svečanosti dodjele nagrada, poručuju iz Mosta.

“Nagrađivanje ravnateljice KB Sveti Duh, prof. Šimundić Nagradom Grada Zagreba i gđe. Mirele Čavajde Nagradom Najzagrepčanka godine prvenstveno je iskazivanje političke moći vladajućih, a ne izraz objektivnog prosuđivanja rada nagrađenih za opće dobro. Tim nagradama gradska vlast, na perfidan način, zapravo nagrađuje sama sebe za uspješno provođenje ideološke indoktrinacije šire društvene zajednice”, poručuje Goluža.

Peternel: Građani polako osvještavaju kome su olako dali svoj glas

Peternel je prije nekoliko dana rekao kako se svi oni građani koji su im olako dali glas, misleći da će oni raditi za dobrobit zajednice, polako osvještavaju kad vide kako je grad zapušten, kako se smeće ne odvozi i kad vide koliko će komaraca biti kroz tjedan ili dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ulazimo u druge dvije godine mandata, na način da vizije nema nikakve i da se ne zna što će biti s gospodarenjem otpadom. Novska je definitivno propala, samo što to još nisu rekli. Recimo, direktor Centra za gospodarenje otpadom je podnio ostavku i već radi u nekoj drugoj firmi. To je skroz prošlo ispod radara. Kroz dan-dva ćemo dodijeliti nagradu Grada Zagreba ravnateljici bolnice Sveti Duh koja tamo ne bi smjela biti više ni dvije minute, s obzirom na sve skandale kojima je okružena i zbog načina na koji vodi bolnicu”, naglasio je.

Peternel je istaknuo da svaka bolnica mora biti na usluzi bolesnicima, na usluzi bolesnim građanima koji plaćaju osiguranje, a da je ova bolnica na usluzi ravnateljici kako bi se njoj vraćao politički i ideološki dug samo zato što je uspjela, upozorio je Peternel, odraditi ono što su predstavnici vlasti i gradonačelnik grada Zagreba od nje tražili – da osigura izvođenje abortusa u toj bolnici.

”I zato ju se tolerira. Zato se toleriraju svi njezini skandali i zato joj se dodjeljuje Nagrada Grada Zagreba. Mi ćemo doći na tu nagradu i prosvjedovat ćemo protiv nje jer svi oni koji su tamo jer su vrsni znanstvenici, dobitnici nagrade, nisu zaslužili da se ta nagrada pokvari i dodjelom ravnateljici Kliničke bolnice Sveti Duh, gospođi profesorici Šimundić”, zaključio je Peternel.

Udruga Hrvatska Mati: Zagreb voli nerođene

Oglasili su se i iz Udruge Hrvatska Mati:

“ZAGREB VOLI I NEROĐENE💛

Ove godine Grad Zagreb dodjelom svojih nagrada promiče kulturu smrti i manipulira svoje građane na temu dostupnosti pobačaja.

Dvije nagrade iz ovogodišnjeg opusa u svojim obrazloženjima promiču eklatantne neistine o nedostupnosti pobačaja u Hrvatskoj i Zagrebu, te ustavom definirani priziv savjesti smatraju “preprekom ka zdravlju”.

Stoga ovim putem šaljemo poruku Tomislavu Tomaševiću i “gospodi” iz Možemo:

Niti je trudnoća bolest, a niti je pobačaj benigno kontracepcijsko sredstvo, nešto što će se “odraditi” između kave na špici i večernjeg izlaska!

Kultura i svjetonazor koje sadašnja gradska vlast želi nametnuti građanima Zagreba predstavlja svjetovno viđenje jedne moralno devijantne ideološke manjine, pri čemu se Tomašević ne preza upotrijebiti niti sredstva represije i zabrane.

Na njegovu žalost, Zagreb nije slijep i vidi njegovu posvemašnju nesposobnost od uništavanja gradskih tvrtki i financija, poplava, brisanja braniteljskih murala, ukidanja roditeljskih poticaja, prometnog kolapsa, pa sve do prekrivanja grada smećem i nepokošenom travom.

Kada se to sve sabere, izgleda da su u dvije godine njegovog mandata pobačaj i briga za određene seksualne manjine jedini Tomaševićev posao, te je zadnje vrijeme da se on probudi iz svojeg raznobojnog sna i shvati da Zagreb voli i nerođene!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.