Dodijeljene državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić”

„Deklarativno smo usvojili trokut znanja: obrazovanje, znanje i inovacije, a za njegovo stvarno provođenje odgovorni su i političari i znanstvenici i gospodarstvenici“, rekao je u uvodnoj riječi Nedjeljko Perić, predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture na svečanoj dodjeli nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2013. godinu.

Dodao je kako naša gospodarska slika traži inovacije kao temelj za budući razvoj te stavio poseban naglasak na uspjeh mladih hrvatskih inovatora u svijetu.

Zajedno s ministrom Željkom Jovanovićem uručio je nagradu pet pravnih osoba, deset fizičkih osoba za doprinos i razvoj tehničke kulture i inovacija.

Hrvatska udruga vojnih minijaturista, Modelarski klub Zaprešić,Udruga inovatora Karlovačke županije, Zajednica tehničke kulture Kutina i Zajednica tehničke kulture Valpovo bili su laureati među pravnim osobama, dok su među nagrađenim pojedincima bili Boris Caput, Ante Đerek, Davor Fulanović, Ivica Kolarić, Deže Kučera, Robert Leško, Mirko Mesić, Dubravko Rogale, Ivica Pivačić te Slavko Podgornjak.
Nagradu za životno djelo dobio je Ivan Baćani iz Osijeka.

Zamjenik predsjednika Odbora Ante Markotić u svom je predstavljanju ovogodišnjih laureata rekao kako Hrvatska ima razloga za ponos s obzirom na to da su hrvatski mladi informatičari 5. u svijetu na posljednjih 12 svjetskih informatičkih olimpijada.

Dodjelu je zaključio govorom ministar Jovanović koji je istaknuo kako je i sam bio dugogodišnji član mladih tehničara, zbog čega se ovoj dodjeli posebno veseli te kako je tehničko područje pokazatelj kako škola treba izgledati, ali i jamstvo novih radnih mjesta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Ivan Lovrić/narod.hr