(FOTO) Biciklističko hodočašće od Trsta do Torina – Hodočasnici oduševljeni krajolikom Italije

“Prvi dan smo prosli 124 kilometra. Oduševljenje medju hodočasnicima je ogromno, a krajolik ovog dijela Italije sve je oduševio… javimo se ovih dana. Pratite nas u molitvi”, poručuju hodočasnici biciklističkog hodočašća od Trsta do Torina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom 200. godišnjice don Boscova rođenja, kapelan i povjerenik za mlade Goran Antunović, u župi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji, organizira hodočašće biciklima od Trsta do Torina, od 9. do 17. kolovoza 2015. godine.

Krenulo ih je 22, tri vozača, kuhar, i 18 biciklista.

Ovako izgledaju njihovi dani: Rano u jutro već oko 5 sati bi bilo buđenje, ustajanje, spremanje za doručak. Oko 6.15 bi krenuli da izbjegnu vrućine, a jednim dijelom i gužvu na cestama. Dolazak u sljedeću zajednicu predviđen je najkasnije do 14 sati. Popodnevni dio dana ostavljen je za odmor, posjet gradu ili mjestu gdje će biti smještani a nakon toga Sv. Misa, zatim večera, kratko druženje i počinak kako bi bili spremni za izazove koje donosi sljedeći dan i tako otprilike svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak u Colle Don Bosco predviđen je 15. kolovoza u popodnevnim satima. Tu večer bi spavali u šatorima, te bi bili tu 16. kolovoza kada slavimo 200. godišnjicu od rođenja Sv. Ivana don Bosca.

* Dojmove u tekstovima i slikama dočarat ćemo vam tijekom hodočašća. Pratite ih na Narod.hr i u vašim molitvama. Ako ste u mogućnosti pomoći hodočasnicima javite se don Goranu na Facebook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.