(FOTO) Visoka izaslanstva u Drvaru zbog problema oko izgradnje katoličke crkve

Foto: Banjalučka biskupija

Nakon što je prošloga tjedna drvarski župnik uputio otvoreno pismo načelniku općine Drvar i time ponovno aktualizirao problem star 20-ak godina – pitanje izgradnje katoličke crkve u Drvaru, poraslo je i zanimanje javnosti u BiH i šire o ovoj problematici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj su dolazak u Drvar idućih dana po tom pitanju najavili zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH Alexander Chuplygin, Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kao i Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto. Svi će oni u zasebnim posjetama razgovarati o navedenoj problematici s predstavnicima općinskih vlasti u Drvaru kao i s predstavnicima Župe Drvar.

HRT u Drvaru o problemu izgradnje katoličke crkve

Ekipa Hrvatske radiotelevizije bila je 14. veljače 2017. u Drvaru gdje je snimala prilog o problemu izgradnje katoličke crkve, nakon što je drvarski župnik prošloga tjedna uputio dopis načelniku općine u kojem moli da se župi Drvar dodijeli zemljište za izgradnju crkve, nakon višegodišnjih opstrukcija od strane općinskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za ovu problematiku izjave za HRT dali su drvarski načelnik i župnik, kao i predstavnici Općinskog vijeća, Vlade Hercegbosanske županije, te župljani i građani Drvara.

Posebno je bio zanimljiv susret sa djecom i mladima župe Drvar u njihovim raznovrsnim aktivnostima, što pokazuje da „Živa Crkva“ u Drvaru živi unatoč problemu neadekvatnog prostora u kojem se redovito obavljaju bogoštovni čini i druge djelatnosti.

Prilog iz Drvara će biti emitiran na HRT 4, u četvrtak 16. veljače u večernjim satima u emisiji posvećenoj Hrvatima u BiH „Pogled preko granice“, te u drugim informativnim emisijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.