Fra Ante Čovo u Sinju: ‘Ne dopustite da mediji i ustanove odgajaju vašu djecu’

Sinj, 15.08.2019. - Procesija povodom blagdana Velike Gospe u Sinju krenula je od Trga kralja Tomislava preko sinjskih ulica pa sve do samostanskog dvoriša na Trgu dr. Franje Tuðana gdje je održana sveta misa. Na slici splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišiæ. foto/ HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u četvrtak je poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku, a mladima je poručio da zbog materijalizma ne odlaze iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku”, istaknuo je far Ante Čovo obraćajući se nazočnima ns kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike Gospe.

Mladima je poručio da ne odlaze iz Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.

“Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske zatvarate nebo jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti,” rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostanite gdje vas je Bog zasadio,” istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene i kulturne ustanove da, kako se izrazio, “ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom”.

“Molim sve one koji u Hrvatskoj imaju lokalnu, izvršnu, zakonodavnu vlast da vode računa o svakome čovjeku i da ova zemlja koja je tako lijepa i dobra, koja je bogata umom i srcem, bude jednaka i pravedna za sve,” rekao je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnim na središnjoj misi na blagdan Velike Gospe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.