Karmel sv. Male Terezija u Kloštar Ivaniću slavi 1. listopada blagdan svoje zaštitnice

Foto: Sisačka biskupija

Karmel sv. Male Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga Lica u Kloštar Ivaniću proslavit će u utorak 1. listopada blagdan svoje zaštitnice. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Stjepan Vidak, prior u Remetama. Po završetku mise održat će se tradicionalni blagoslov ruža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u nedjelju 6. listopada u 11 sati, svečano misno slavlje u kapeli Srca Marijina u Roženici (župa Pokupsko), tijekom kojeg će i blagosloviti ovu novoobnovljenu kapelu. Prije mise biskup će u Pokupskom blagosloviti i obnovljenu župnu kuću, s početkom u 10 sati.

Predstavljanje dokumentarnog filma „Lička majka od utjehe“ održat će se u srijedu 9. listopada u 19.30 sati u sisačkom Velikom Kaptolu. Film prikazuje povijesno štovanje Bogorodice u Gospićko-senjskoj biskupiji te predstavlja svojevrstan kulturološki putopis kroz istaknuta, ali i pojedina malo poznata marijanska svetišta, među kojima i ona u Oštarijama i Trošmariji. Autorica filma je dr. sc. Hrvojaka Mihanović-Salopek.

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 10. listopada u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Misijsko poslanje Crkve“ održat će nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela RH vlč. Antun Štefan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u petak 11. listopada i u subotu 12. listopada župe Lijevi Dubrovčak i Posavski Bregi. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u subotu 12. listopada u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Maksimilijan biskupa u Posavskim Bregima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.