Koncert kršćanske glazbe u Puli: Uz Hillsong UNITED i skladatelj pjesme ‘Gospode, trebam te’

Hillsong United
Foto: Bono Records

Koncertu mega grupe suvremene kršćanske glazbe Hillsong UNITED u pulskoj Areni pridružit će se skladatelj pjesme “Gospode, trebam te (Lord, I need you)” Matt Maher. Uz australsku skupinu i vodeće kršćanske glazbenike iz Hrvatske i regije, na koncertu će se pridružiti Kanađanin s prebivalištem u Americi, čime ovaj događaj dobiva interkontinentalnu dimenziju, najavljuju organizatori. Koncert će se održati 3. lipnja u Areni Pula od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su Hillsong UNITED?

Hillsong United, grupa iz Australije s više od 2 milijarde pregleda njihovih pjesama na video kanalima, postala je glas žanra koji je po zadnjim statistikama Billboarda 6. po slušanosti i prodaji u svijetu. Grupa je izdala šest studijskih i 15 live albuma, te je osvojila 11 Dove nagrada, koja je najveća nagrada za žanr suvremene kršćanske glazbe, te GRAMMY nagradu za pjesmu “What a Beautiful Name”.

>Tko je Jim Caviezel, poznati američki glumac koji dolazi u Zagreb na duhovni spektakl?

Nastupit će po prvi puta u najvećem spomeniku u Hrvatskoj, u pulskoj Areni 3. lipnja ove godine. Publika će moći čuti pjesme s njihovog zadnjeg albuma “Are We There Yet?”, kao i uspješnice: „Oceans“, „What a Beautiful Name“, „From the Inside Out“ i mnoge druge. Velik broj njihovih pjesama imaju svoj prepjev na hrvatskom jeziku, a zasigurno je najpoznatija „Oceans“, odnosno „Dubine“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matt Maher prvi put u Hrvatskoj

Matt Maher se rodio u Kanadi i diplomirao je klavir na jazz akademiji. Devet puta je nominiran za prestižnu nagradu GRAMMY, te preko 20 puta za najveće priznanje unutar kršćanske glazbe Dove nagradu koju je i osvojio za Skladatelja godine. Neke njegove poznatije pjesme uključuju: “Your Grace is Enough”, “I Will Rise”, “Because He Lives (Amen)” i “Christ is Risen”.

Pjesma “Gospode, trebam te” najizvođenija je pjesma u Hrvatskoj. Nema ozbiljnijeg izvođača sa scene popularne duhovne glazbe koji ju ne uvrštava u svoj repertoar na oduševljenje slušatelja. Osim ljepote teksta i melodije, zasigurno je popularnosti pomogla činjenica što ju je Matt Maher izveo na Svjetskom danu mladih pred oko 4 milijuna ljudi u Riju u Brazilu 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>U Splitu održan koncert moderne duhovne glazbe „Sudamja fest 2022.”
>Poslušajte tradicionalni uskrsni napjev “Puče moj” u novom ruhu

U Hrvatskoj verziji ta pjesma ima preko 8 milijuna pogleda na raznim kanalima i verzijama.

Ovo će biti njegovo prvo pojavljivanje u Hrvatskoj i to u najljepšem očuvanom spomeniku gdje će doći mnogi posjetitelji iz okolnih zemalja kako bi uzdigli ime Isus pod otvorenim nebom pulske Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji o koncertu

Na pozornici će im se pridružiti vodeća glazbena imena žanra iz regije kao što su Nico Battaglia (IT), Noel Richards (UK), Ivana i Marija Husar (HR), Bruno Krajcar (HR), Emanuel (HR), Andrej Grozdanov (HR), Zbor Mihovil (HR), Svetnik i Utrip Kraljestva (SLO), Darijo Šehić (SRB) uz gošću Ninu Badrić (HR).

>(FOTO, VIDEO) Grupa Emanuel za Narod.hr nakon nominacije za Porina: ‘Kršćanska glazba često je i žrtva velikih predrasuda’

Ulaznice po cijeni od 25 EUR za stajanje i 35 EUR za sjedenje možete kupiti u prodajnom sustavu EVENTIM, putem interneta ili na prodajnim mjestima poslovnica Tisak Medija, benzinske postaje Petrol, Exclusive Change mjenjačnicama, te CD shopovima Dallas i Aquarius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dodatne informacije o spektaklu u pulskoj Areni možete pratiti putem Facebook i Instagram stranica Bono Recordsa, na broj telefona +385 95 907 8996 ili na mail info@bonorecords.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.