Najava događanja u Sisačkoj biskupiji

Foto: Sisačka biskupija

Predstavljanje knjige Damira Borovčaka „Zrin 1943. – Svjedoci komunističkog zločina“ održat će se u ponedjeljak 10. listopada u 19 sati u Dvorani Vijenac, Kaptol 29a u Zagrebu. Knjigu će predstaviti biskup u miru Mile Bogović, sisački biskup Vlado Košić, krčki biskup Ivica Petanjak, ravnatelj Zaklade za gradnju Crkve u Zrinu mons. Marko Cvitkušić, predsjednik Odbora za izgradnju crkve u Zrinu Matija Petanjak i autor i urednik Damir Borovčak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su život i djelovanje zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca (1898.-1960.) predstavljeni u lipnju u Europskom parlamentu u Bruxellesu, te zatim u kolovozu u Domitrovićevoj kuli u Zagrebu, izložba „Stepinac: put svetosti“ bit će otvorena u petak 14. listopada u 19.30 sati u Velikom Kaptolu u Sisku. Svakog radnog dana do 31. listopada, od 10 do 15 sati, posjetitelji će moći, na vremenskoj lenti, dužine 8 metara, upoznati se sa Stepinčevim životom i svim važnim događajima vezanima uz njegovo štovanje sve do 2016. godine, a u kontekstu događanja u Hrvatskoj i Europi. Također, na 19 panoa Stepinac je predstavljen kroz zanimljive fotografije te izbor poticajnih misli, a izložba će predstaviti i nekoliko djela hrvatskih kipara kojima je Stepinac bio nadahnuće u stvarateljskom opusu.

Dan obitelji Sisačke biskupije održat će se u subotu 15. listopada u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku. Program započinje okupljanjem u 10 sati, a slijedi molitva krunice u 10.30 sati. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral braka i obitelji fra Rokom Bedalovom. Na susret su posebno pozvane obitelji s pet i više djece koje svjedoče svoju otvorenost životu.

Dan susreta kršćanskih pokreta, zajednica i udruga s područja Sisačke biskupije održat će se u nedjelju 16. listopada u Velikoj dvorani Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“ katedralne župe Uzvišenja svetog Križa u Sisku, s početkom u 16 sati. Duhovni nagovor o Godini milosrđa imat će dr. sc. Krunoslav Novak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Nakon susreta, u 19 sati slijedi misno slavlje, kojeg će u katedrali predvoditi sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral crkvenih pokreta, zajednica i udruga vlč. Krešimirom Bulićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.