Otvorene “Riječke ljetne noći”

Festival “Riječke ljetne noći” otvoren je jučer izvedbom ulične predstave “Genesis” poljske kazališne skupine Theatre “A” na Trgu 128. brigade HV u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava prikazuje razvoj čovjeka, a izvođači se služe brojnim rekvizitima poput štula, balona te vatrom a integralni dio predstave su i projekcije video materijala na šestmetarskim ekranima.

Neposredno pred početak predstave više stotina Riječana na ovome trgu i Korzu pozdravili su intendantica riječkoga HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke Nada Matošević Orešković i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Sat vremena ranije je u atriju HNK-a otvorena izložba fotografija riječkoga fotografa i opernog pjevača Voljena Grpca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji su događaji ovogodišnjeg, 12. po redu festivala, premijera kazališne predstave “Don Quijote” u produkciji Hrvatske drame riječkoga HNK-a, a u režiji Kokana Mladenovića te plesna predstava “Don Juan” koreografkinje Maše Kolar u koprodukciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca, Bitef teatra iz Beograda i festivala Grad teatar Budva.

“Don Quijote” po tekstu Miguela de Cervantesa izvest će se premijerno na Principiju u središtu grada 5. srpnja, a plesna predstava “Don Juan” u Harteri, odnosno nekadašnjoj Tvornici papira, na zatvaranju festivala, 22. srpnja.

Na programu su 31 dramska, glazbena, baletna izvedba i ostale manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glazbenom dijelu programa gostovat će Jazz orkestar HRT-a sa solistom Lasseom Lindgrenom s programom jazz obrada hitova grupe ABBA, Riječka filharmonija koja će nastupiti s riječkim rockerima te s programom djela Stravinskog i Mozarta.

Na Festivalu će gostovat i HNK Šibenik i Satiričkog kazališta Kerempuh te niz repriznih programa uspješnica s prethodnih izdanja Riječkih ljetnih noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.