Papa Franjo: Danas postoji više kršćanskih mučenika nego u ranim danima Crkve

Foto: fah

Papa Franjo u ponedjeljak je odao počast bliskoistočnim kršćanima koji se nisu odrekli svoje vjere tijekom progona islamskih militanata, naglasivši kako danas postoji više kršćanskih mučenika nego u ranim danima Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa se obratio tisućama vjernika na Trgu sv. Petra u Vatikanu, povodom blagdana svetog Stjepana, prvog kršćanskog mučenika.

Spomenuo je progon kršćana u Iraku od kojih su mnogi ove godine proslavili Božić u oslobođenim gradovima i crkvama, prvi put od 2013. godine.

“To je primjer vjernosti Evanđelju”, rekao je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Usprkos iskušenjima i opasnostima, oni su hrabro pokazali da pripadaju Kristu”, istaknuo je.

“Danas želimo misliti na njih i biti im blizu svojom ljubavlju, molitvama i čak i našim suzama”, zaključio je poglavar Katoličke Crkve.
Kršćanima je pod Islamskom državom dan ultimatum: plaćajte porez, prijeđite na islam, ili umrite od mača. Većina njih pobjegla je u autonomnu kurdsku regiju.

Čelnici raznih crkvi, uključujući onu koptsku u Egiptu čijim su članovima rezane glave i čije su crkve bile mete terorističkih napada, naglasili su da je činjenica da se na Bliskom istoku ubijaju kršćani raznih vjeroispovijesti “ekumenizam krvi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas ima više kršćanskih mučenika nego u prvim stoljećima”, istaknuo je papa Franjo koji je ranije osudio Islamsku državu i koncept ubijanja u Božje ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.