Prva večer slavljeničkog ‘Progledaj srcem’: Zagrebačka Arena ispunjena molitvom i glazbom

progledaj srcem
Foto: LaudatoTV/Andrej Bunić. Montaža: Narod.hr

Prva je večer duhovno-glazbenog spektakla “Progledaj srcem” popraćena bogatim slavljeničkim programom. . Drugi koncert na rasporedu je u sutra, 25. svibnja. U nastavku pogledajte divne prizore iz zagrebačke Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove se godine tražila ulaznica više za “Progledaj srcem”. Zajedništvo, slavljenje i molitva tako će ujediniti više od 37.000 ljudi u dva dana. Ovaj duhovno-glazbeni spektakl, koji organizira Laudato TV, ove godine obilježava deset godina postojanja.

Duhovni program prvog dana predvodili su vlč. Dražen Radigović i Božja slava band te p. Sebastian Šujević i Alan Hržica. Duhovni program je počeo u 18 sati uz molitvu i pjesmu, a u 20 sati izašli su svi izvođači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Mateo Kovačić, sestre Jurković, Fran Peterlin i Stipe Žunić pozivaju vas na ”Progledaj srcem” u Areni Zagreb

U ovogodišnjem dvodnevnom slavljenju sudjeluju i fra Marin Karačić, Alan Hržicam sestre Palić, Matej Galić, Božja slava band, Ivana i Marija Husar, Rafael Dropulić Rafo, Stijepo Gleđ Markos, Zvonimir Kalić, Amorose, fra Ivan Matić, Vanessa Mioč i Zvonimir Kalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka događaja danas je održana sveta misa za organizatore i izvođače. Blagoslovljena je velika krunica od balona, te je ispred Arene puštena prema nebu.

>Progledaj srcem: Neka vatra siđe – Rasprodana Arena molila i slavila 8 sati

“Hvala ti Majko Marijo za zagovor i blagoslov! Sada smo potpuno spremni za Progledaj srcem”, poručili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nastao ‘Progledaj srcem’?

Projekt “Progledaj srcem” nastao je kao koncert podrške osnivanju prve obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima, Laudato TV-a. Deset godina nakon, razvio se u najznačajniji duhovno-glazbeni događaj godine u ovom dijelu Europe. Nakon brojnih dvorana koje je “Progledaj srcem” rasprodao tijekom godina, 2022. na maksimirskom stadionu okupio je više od 50 000 ljudi, a prošle godine njegovo izdanje uključilo je cjelodnevni duhovni program.

>Progledaj srcem: Caviezel svjedočio u Modrićevom dresu, na molitvenom skupu bili Dalić i Šimenc

“Progledaj srcem” zaista je projekt koji svake godine pomiče granice, promovirajući hrvatsku scenu duhovne glazbe, te promičući vrijednosti istine, ljepote i dobrote, poručili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.