Reiner pokrovitelj komemoracije 72. godišnjice masovnog stradanja na području Trilja i Otoka

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner prihvatio je u petak pokroviteljstvo nad komemoracijom 72. godišnjice masovnog stradanja civila te zarobljenih i nenaoružanih pripadnika domobranstva tijekom Drugoga svjetskog rata na području Trilja i općine Otoka u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je u petak triljskoga gradonačelnika Ivana Šipića, koji mu je tom prigodom uručio zahtjev za pokroviteljstvo nad tom komemoracijom. Predsjednik Hrvatskoga sabora prihvatio je to pokroviteljstvo, priopćeno je iz Hrvatskoga sabora.

U ožujku 1944. pripadnici njemačke 7. divizije SS „Princ Eugen“ u devet sela na području općine Otoka i grada Trilja pobili su najmanje 1256 osoba, većinom žena, djece i staraca.

U svibnju 1944. pripadnici partizanske 10. dalmatinske udarne brigade pobili su više od stotinu zarobljenih i nenaoružanih pripadnika hrvatskog domobranstva kod Markovića-jame na području Trilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganjem vijenaca, misama zadušnicama i komemoracijom grad Trilj i općina Otok odaju počast tim nedužnim žrtvama zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.