U petak šesto kviz natjecanje “Koliko poznaješ Hrvatski sabor”

Zagreb, 31.05.2018 - Građanska inicijativa "Narod odlučuje" objavila je u četvrtak broj sakupljenih potpisa za održavanje referenduma o promjeni izbornog sustava te najavila da će ih za 10-ak dana predati u Hrvatski sabor. Na fotografiji zgrada Sabor. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Šesto po redu online kviz-natjecanje za učenike osnovnih škola „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“, na koje se prijavilo 50 škola iz cijele Hrvatske, održat će se u petak, 1. ožujka u 13 sati, najavila je saborska Služba za građane koja natjecanje održava u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje poznavanje povijesti i povijesne uloge Sabora ‘odmjerit’ će 300 učenika 6., 7. i 8. razreda, a rezultati 10 najboljih timova bit će poznati i objavljeni istoga dana, u petak do 17 sati, na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora. Rezultati ostalih sudionika natjecanja bit će objavljeni u ponedjeljak, 4. ožujka do 12 sati.

Prema pravilima kviza, u natjecanju sudjeluje tim od tri učenika – po jedan iz 6., 7. i 8. razreda. Svaki ima zamjenika koji sudjeluje u natjecanju u slučaju spriječenosti člana tima. Svaki učenik u tročlanom timu iz školskih informatičkih učionica istodobno rješava kviz u elektroničkom obliku.

Kviz se sastoji od 30 pitanja: 10 je pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. st. i u 20. st., a drugih 20 o djelovanju Sabora u 21. st.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rješavanje kviza učenici će imati 25 minuta.

Tri najuspješnija tima primit će prigodne nagrade od predsjednika Hrvatskoga sabora. Učenicima i mentorima 10 najbolje rangiranih timova, Sabor dodjeljuje pohvalnice, odnosno zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju. Svim školama i mentorima dodjeljuje zahvalnice.

Kviz se provodi u sklopu državnih natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje i usklađen je s nastavnim planom i programom povijesti, ali i očekivanim ishodima Kurikuluma međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.