(VIDEO) 27. srpnja 1940. Zekoslav Mrkva – premijera slavnog crtanog filma

Foto: Snimka zaslona

Na današnji dan 1940. godine premijerno je prikazan prvi crtani film s likom Zekoslava Mrkve (Bugs Bunny). Radilo se o filmu pod nazivom Divlji zec (A Wild Hare), u kojem je ujedno i prvi put izrečena slavna fraza “Eh, what’s up Doc?”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito je zanimljivo da je film Divlji zec bio nominiran čak i za nagradu Oscar. Osim lika Zekoslava Mrkve u tom se filmu pojavljuje i lovac Elmer Fudd, koji neuspješno pokušava upucati zeca sačmaricom.


Merrie Melodies – A Wild Hare (1940) by Cartoonzof2006

Redatelj crtanog filma Divlji zec bio je Fred Avery, film je producirao Leon Schlesinger, a glavni animator Zekoslava Mrkve bio je Virgil Ross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je napravljen u produkciji kuće Warner Bros., koja je realizirala i mnoge druge crtane likove (tzv. Looney Tunes serijal).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.