Dinamovci zadovoljni pobjedom protiv Vardara: Prvi korak prema Ligi prvaka!

Foto: fah

Dinamo je pobjedom u 2. pretkolu Lige prvaka u Skopju otvorio vrata prolasku u 3. pretkolo, iako su do pobjede plavi došli puno teže nego što se očekivalo trener Zlatko Kranjčar može biti zadovoljan uspjehom. Pobjeda od 2:1 veliki je zalog za uzvrat, tim prije što je ostvarena u teškim uvjetima za igru. Vardar je pružio sjajan otpor hrvatskom prvaku, stvarao prilike, pogađao vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostvarili smo ono po što smo došli u Skopje, odličan rezultat i pobjedu za uzvrat. Ušli smo u utakmicu vrlo dobro nametnuli ritam, a Vardar je pokazao da zna zaprijetiti iz kontri što su i uspjeli. Mi smo igrali svoju igru, poveli i zasluženo na odmor odnijeli dva pogotka. U drugom dijelu se igralo dosta otvoreno, mislim da smo mogli utakmicu riješiti i prije još kojim golom iako su oni pogodili stativu i prečku. Kada se pogleda cijeli dojam mislim da smo bili bolji i zasluženo odnijeli pobjedu”, rekao je za službenu stranicu Dinama trener Zlatko Kranjčar, koji je s modrima već jednom igrao Ligu prvaka, davne 1998. godine.

“Znali smo da je Vardar jako dobra momčad, ali vidi se iskustvo i da je Dinamo ipak za nijansu bolji. Čestitke jednoj i drugoj momčadi, a mi zadovoljni idemo natrag u Zagreb pripremiti se za početak prvenstva i uzvrat. Imamo veliku prednost i svjesni smo toga, ali isto tako moramo biti oprezni i ne smijemo dozvoliti Vardaru da nas iznenadi. Ipak, uvjeren sam da naša kvaliteta i iskustvo neće dozvoliti iznenađenje. Zadovoljni smo i sretni, ali s oba dvije noge na zemlji.”

Hrvatski reprezentativac, koji je na Euru u Francuskoj dobro iskoristio svoju priliku i odigrao odličnu utakmicu protiv Španjolske, Marko Rog, postigao je prvi pogodak za Dinamo u novoj sezoni:
“Svi smo sretni zbog pobjede, mislim da smo zasluženo došli do nje, a ja bi čestitao svojim suigračima na dobroj utakmici. Imamo lijepu prednost uoči uzvrata, pokazali smo da smo bolja momčad, ali čeka nas još jedna teška utakmica u kojoj ćemo, uvjeren sam, potvrditi prolaz i plasirati se dalje. Moj gol? Naravno da sam sretan, odlično sam otvorio sezonu i neka se samo ovako nastavi” kazao je Marko Rog, kome, kao i Pjaci, mnogi predviđaju sjajnu budućnost. Inače, modri su u Skopju igrali bez Pjace, koji nije nastupio zbog prehlade. Navodno je Marko Pjaca praktički jednom nogom napustio Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Domagoj Antolić bio je vrlo zadovoljan rezultatom:
“Čestitam Vardaru na dobroj utakmici, ali i svojim suigračima na pravoj tekmi, borbenosti i pobjedi. Bilo je stvarno ‘nemoguće’ vruće, nije bilo lako igrati ni Vardaru ni nama, ali svejedno mislim da smo odigrali jako zanimljivu utakmicu. Bili smo dosta bolji u prvom dijelu, šteta što nismo iskoristili svoje prilike u drugom dijelu pa odnijeli i veću pobjedu doma, ali mora se priznati da su imali i one svoje šanse. Ukupno je naša pobjeda zaslužena, bolji smo od Vardara, ali itekako su opasni i ne pada nam na pamet opustiti se uoči uzvrata.”

imperativ Dinama je, ako se u sportu o imperativima može govoriti, jesen u Europi, dakle, plasman u Ligu prvaka ili u gorem slučaju u Europsku ligu. Proljeće u Europi? Ako ode Marko Pjaca većina stručnjaka se slaže kako se radi o nemogućoj misiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.