Otac poznatog belgijskog reprezentativca i zvijezde Manchester Cityja prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji

Foto: fah

Otac belgijskog nogometnog reprezentativca i braniča Manchester Cityja Vincenta Kompanyja (32), Pierre Kompany (71) izabran je za gradonačelnika Ganshorena, jedne od općina u regiji belgijskog glavnoga grada Bruxellesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierre Kompany je tako postao prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji.

“Povijesti ! Oče, jako smo ponosni na tebe”, rekao je belgijski nogometaš u video poruci kazavši kako je njegov otac postao “prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji”.

Pierre Kompany i njegova stranka dogovorili su koaliciju s još dvije stranke o preuzimanju Ganshorena, općine sa oko 25.000 stanovnika. Pierre Kompany je u Belgiju stigao 1975. godine kao izbjeglica iz sadašnje Demokratske Republike Kongo. U politici je aktivan od 2006, a mjesto u regionalnom parlamentu Bruxellesa zauzeo je 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je bio poznatiji po svojim sinovima Vincentu i Francoisu. Vincent je kapetan Mancheser Cityja i belgijske reprezentacije, dok je 29-godišnji Francois član belgijskog prvoligaša KSV Roeselarea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.