Putin nazočio podizanju ruske zastave na paraolimpijskim igrama u Sočiju

Svega nekoliko sati nakon što je krimski parlament donio odluku o pripojenju Rusiji i zatražio raspisivanje referenduma, ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u Soči na paraolimpijske igre gdje je nazočio svečanosti podizanja ruske zastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin se pojavio na svečanosti u paraolimpijskom selu Gornaja, a to je prvi put u povijesti paraolimpijskog pokreta da je ovakvoj svečanosti nazočio čelni čovjek države domaćina. Putin se pojavio u društvu ruskog ministra sporta Vitalija Mutka, te predsjednika Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimira Lukina.

Očekuje se kako će Putin sutra nazočiti i svečanosti otvaranja XI. Paraolimpijskih igara na kojima će nastupiti dvojica hrvatskih skijaša – Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih skijaša i Damir Mizdrak u konkurenciji slijepih i slabovidnih sportaša.

Sjedinjene Američke Države objavile su kako neće poslati predsjedničku delegaciju u Soči u znak prosvjeda zbog postupanja Rusije u Ukrajini. Otvaranje zimskih paraolimpijskih igra bojkotirat će i britanska vlada. Dolazak u Soči otkazao je i kanadski ministar sporta Bal Gosal, kao i njegov finski kolega Paavo Arhinmaki. Svoj dolazak je otkazala i nizozemska delegacija, kao i Poljaci, Austrijanci i Česi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimske Paraolimpijske igre održat će se od 7. do 16. ožujka. U Sočiju će nastupiti 585 sportaša iz 44 zemlje.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.