Trener Lyona: Lovren je pjevao pjesmu koja govori o oslobođenju njegove zemlje

Foto: fah

Trener Lyona Laurent Blanc (57) održao je konferenciju za novinare uoči susreta u francuskom Kupu protiv Metza, a jedna od glavnih tema bio je naš Dejan Lovren. Francuski novinari su ga pitali o videu koji se širio s proslave brončane medalje na kojoj Lovren i Marcelo Brozović pjevaju pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je nacionalistička pjesma za oslobođenje njegove zemlje. Čini mi se da ćete to pitanje morati postaviti njemu. Ne mogu odgovarati umjesto njega”, rekao je Blanc pa nastavio: “Ovdje su sigurno samo ugledni ljudi, poznajete li vi samo ugledne ljude u svom okruženju?”

Presicu je zatim preusmjerio prema sportu.

“Ako gledamo čovjeka, to je vaša procjena. Ja, gledam sportaša. Trenutno postoji pregršt tema o kojima bismo mogli razgovarati, ali nalazimo se na sportskoj presici pa bi bilo dobro da nam je to u fokusu. Nismo ovdje da pričamo o nekim stvarima koje nemaju veze s nogometom. Lovren je čovjek prepun poštovanja prema svojoj obitelji, ženi, djeci i svojoj domovini. Ako ga sretnete, pitajte ga pitanje koje vas zanima”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prvi put da se netko buni

Podsjetimo, srbijanski mediji nedavno su se pobunili, ali i u Hrvatskoj možemo čuti glasove koji jednako odjekuju u nekim političkim strankama i medijima, a protiv pjevača koji slavi domoljublje. Nasuprot tome hrvatsku reprezentaciju hvali cijeli svijet.

Zašto Thompson smeta velikosrbima?

Thompson velikosrbima dodatno smeta i zbog najpopularnije budnice iz Domovinskog rata ‘Bojna Čavoglave’, pjesme koja je probudila nadu, podizala moral i oživljavala optimizam ne samo nenaoružanim hrvatskim braniteljima već i svima koji su u skloništima strahovali za svoj život pod najezdom teške artiljerije, bombi, “krmača” i drugih ubojitih sredstava neprijateljske JNA – kojoj se isticala crvena zvijezda petokraka na kapama, zrakoplovima, tenkovima – u suradnji s paravojnim postrojbama Srba u Hrvatskoj.

Neslužbena himna Vatrenih

Pjesma o kojoj pišu – “Lijepa li si” – inače je neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije, pjevaju je i hrvatski dužnosnici, pušta se u svim institucijama Republike Hrvatske, u različitim prigodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.