Albina večeras nastupa na Eurosongu: Uživam biti ovdje!

Albina
Foto: Snimka zaslona

Sudionici ovogodišnjeg Eurosonga sinoć su prošetali tirkiznim tepihom u Rotterdamu. Među njima, pak, nije bilo predstavnika Islanda i Poljske, koji su zbog članova delegacije pozitivnih na koronavirus u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje predstavljanje imala je naša Albina koja je oduševila na dosadašnjim probama. Pjesmom “Tick-Tock” našu će zemlju predstaviti na polufinalnoj večeri 18. svibnja.

“Ne bih rekla da sam tu zbog natjecanja, da mi je netko rekao da mogu gledati Eurosong uživo ove godine, bila bih oduševljena, a sada još imam priliku i sudjelovati! To je za mene jedan sasvim novi nivo sreće i uživam gledati sve te ljude. Jer svi mi možemo ponuditi nešto drugačije i to je zapravo ljepota svega ovoga. Jednostavno uživam biti ovdje”, kazala je Albina.

Odličan nastup

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je brutalno dobro! Razbila je! Ovo je njen najbolji nastup ikad”, javljaju članovi eurovizijske delegacije za Jutarnji list koji su gledali Albininu probu sinoć.

Ta je generalna proba izvođača koji u utorak nastupaju u prvom eurovizijskom polufinalu posebno važna, jer je sinoćni nastup pratio i žiri zemalja natjecateljica koji je svoje glasove dao upravo na osnovu ove probe.

U utorak će se glasovi žirija zbrojiti s glasovima publike koja glasa nakon što u televizijskom prijenosu čuje svih šesnaest pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od šesnaest natjecatelja njih 10 iz prve polufinalne večeri prolazi u veliko finale Eurosonga koje će se održati u subotu u nizozemskoj Ahoy Areni.

Je li među njima i Albina s pjesmom Tick-Tock doznat ćemo večeras, a ako je vjerovati kladionicama, trebali bismo imati razlog za veselje.

Naime, 22-godišnja splitska studentica, prognoziraju na kladionicama, ući će u eurovizijsko finale kao sedmoplasirana iz prvog polufinala. U samom finalu na kladionicama predviđaju da će završiti na sedamnaestom mjestu. No, ti ulozi za finale mogli bi se večeras, kada publika na televiziji napokon vidi kako Albina zvuči i kako izgleda na sceni, jako promijeniti. Naravno, da bi se to dogodilo, treba proći prvu prepreku – polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra energija

Da je u Rotterdamu na dan generalne probe i uoči nastupa na prvoj polufinalnoj večeri proteklo sve u znaku euforije, otkrila je za Večernji list čelnica delegacije Uršula Tolj.

“Svi smo jako uzbuđeni i jedva čekamo večerašnji i sutrašnji nastup. Oba su jednako bitna jer, iako generalnu probu publika neće vidjeti, nju gledaju članovi žirija i na osnovi tih nastupa glasaju. Danas imamo popodnevnu prvu kostimiranu probu cijele priredbe, navečer drugu i sutra popodne treću”, kaže Tolj, upitana boji li se korone s obzirom na to da je poljski predstavnik Rafał Brzozowski u subotu bio pozitivan na koronavirus, a istu sudbinu dijele i Islanđani Daði & Gagnamagnið.

“Koliko sam čula, on (Rafał) je pozitivan, ali nema simptome bolesti. Ne bojimo se jer se čuvamo i vodimo računa o poštovanju mjera te vjerujemo da će to biti dovoljno da se tako nešto nama ne dogodi. Iako s koronom nikad ne znate… no, važna je i vjera u to da će sve biti kako treba, a u to vjerujemo svi u delegaciji”, optimistična je Uršula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.